Evenimente APC
Prima   »  Presa   »  Evenimente » Comunicat de presă referitor la petrecerea Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor-15 martie

Comunicat de presă referitor la petrecerea Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor-15 martie  

17.03.2011
  1896 Accesări  

La data de15 martie în întreaga lume s-a marcat Ziua mondială a drepturilor consumatorilorprintr-o serie de evenimente organizate cu scopul de a readuce în atenţiapublică importanţa cunoaşterii drepturilor de consumator. Dacă profilulconsumatorului activ, informat şi dispus să-şi apere drepturile va prevala camodel de comportament, societatea noastră va avea numai de câştigat.

În fiecare an, Organizaţia Internaţională a Uniunilor de Consumatori -Consumers International propune o temă pentru ziua consumatorului. Tema aleasăreflectă subiectul de maxim interes al perioadei pentru consumatorii dinîntreaga lume. Anul acesta, conform calendarului realizat de Consumers International,tema zilei a fost "Serviciifinanciare corecte pentru consumatori". S-a lansat un apel cătreconsumatori şi către organizaţiile de protecţie a drepturilor consumatorilor dea milita pentru accesul la servicii financiare sigure, echitabile şicompetitive.

Avînd în vedere că, Ministerul Economiei este organul public central carepromovează politica în domeniul protecţiei consumatorilor, în cadrulministerului s-a organizat masă rotundă cu tematica: "Consumatorii opteazăpentru servicii financiare corecte" (,,Costumers for fair financial services").

În cadrul acestei întruniri a fost supusă spre dezbatere discuţii conformtematicii, de către reprezentanţii Ministerului Economiei al RepubliciiMoldova, Comisia Naţională a Pieţei Financiare, IPSSPMPC, Centrul pentruProtecţia Consumatorilor, Agenţia Natională pentru Protecţia Concurenţei undes-a vorbit despre: Protecţia consumatorilor de servicii bancare, în contextullegislaţiei în vigoare; Servicii financiare nebancare; Activitatea de protecţiea consumatorilor. Realizări şi probleme; Abuzuriile companiilor de leasing etc.

 

 

 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Evenimente » Comunicat de presă referitor la petrecerea Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor-15 martie
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2375324 |  ieri: 1860 |  azi: 375 |  online: 40   actualizat la: 12.12.2019
Creat de Brand.md