Evenimente APC
Prima   »  Presa   »  Evenimente » Noi pliante informaționale pentru consumatori

Noi pliante informaționale pentru consumatori  

06.06.2013
  3203 Accesări  

Expertul în comunicare din Marea Britanie, Carole Bell, se află la Chișinău pentru perioada 27 mai - 07 iunie 2013, unde împreună cu responsabilii de la Agenția pentru Protecția Consumatorilor, lucrează asupra conceptelor  materialelor informaționale (pliante, postere) dedicate consumatorilor. 

Dna Carole Bell are o vastă experiență în organizarea campaniilor de sensibilizare a consumatorilor în statele europene, inclusiv în țara vecină Romania. Experta britanică acordă asistență autorităților publice de stat, contribuind la procesul de sensibilizare a consumatorilor privind drepturile lor legitime. 

Misiunea Dnei Carole Bell este desfășurată în contextul proiectului UE Twinning ,,Suport Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor în consolidarea capacităţilor de supraveghere a pieţei" și are drept scop asistența în aspectele ce țin de informarea și educarea consumatorilor în Republica Moldova.

Urmare discuțiilor purtate cu responsabilii de informare și consiliere a consumatorilor din cadrul Agenției și experta britanică, au fost identificate subiectele care ar intresa prioritar consumatorii, astfel, încurajîndu-i ulterior să ia atitudine atunci cînd le sunt lezate drepturile și să acționeze cu încredere atunci cînd sunt nedreptățiți. 

S-a propus ca pliantele să ofere informații și sfaturi  ce țin de drepturile fundamentale ale consumatorilor, expuse într-un limbaj accesibil, pe înțelesul tuturor categoriilor de consumatori, evitîndu-se asftel stilul oficial, plin de termeni juridici și greu de asimilat. Printre subiectele abordate se vor regăsi:"Prtotejeaza-ți familia!", Cum pot să depun o reclamație?", "Chestionarul consumatorului", ș.a.

Consumatorii vor putea beneficia de aceste pliante începînd cu toamna acestui an în cadrul vizitelor de consultanță pe care le oferă cu regularitate specialiștii Agenției în centrele comerciale, piețe, primării.

Serviciul de Informare și Comunicare cu Mass-Media

tel.: 022 501 999

Chisinau, 06.06.2013

 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Evenimente » Noi pliante informaționale pentru consumatori
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2372831 |  ieri: 2337 |  azi: 22 |  online: 22   actualizat la: 11.12.2019
Creat de Brand.md