Evenimente APC
Prima   »  Presa   »  Evenimente » Briefing de presă: ”APC solicită modificarea contractului privind administrarea blocurilor locative ”,

Briefing de presă: ”APC solicită modificarea contractului privind administrarea blocurilor locative ”,  

09.10.2013
  2126 Accesări  

În contextul semnării de către Întreprinderile Municipale de Gestionare a Fondului Locativ (ÎMGFL) a contractului de administrarea blocurilor locative cu locatarii blocurilor de locuințe, Agenția pentru Protecţia Consumatorilor (APC), întru îndeplinirea misiunii sale de protecție a consumatorilor, a efectuat expertiza juridică a acestui contract. Urmare examinării  contractului menționat, APC a  constatat abateri esențiale ale legislației în vigoare, prin includerea în contract a mai multor clauze abuzive, ce sunt de natură să creeze, în detrimentul consumatorului, contrar cerinţelor de bună-credinţă, un dezechilibru semnificativ între drepturile şi obligaţiile părţilor care decurg din contract.

Astfel, APC a solicitat, printr-o adresare oficială responsabililor din cadrul Primăriei mun. Chișinău, modificarea contractului privind administrarea blocului de locuințe. În caz contrar, potrivit legii nr.256 din  09.12.2011 "privind clauzele abuzive în contaractele încheiate cu consumatorii" art.4 alin (4)APC își asumă dreptul de a intenta acțiune în instanța de judecată.

Cu regret însă, pînă în prezent, Primăria Municipiului Chișinău nu a ținut cont de solicitarea APC de a aduce în conformitate cu legea prezentul contract, exprimîndu-și în cadrul ședinței Primăriei din 30 septembrie curent dezacordul de a înlatura abaterile în acest sens.

În această ordine de idei, APC invită reprezentanții Direcției Municipale Locativ-Comunale din cadrul Primăriei mun.Chișinău, conducătorii întreprinderilor municipale de gestionare a fondurilor locative, reprezentanți ai Băncii Europene pentru Reconstrucții și Dezvoltare în Moldova la o masă-rotundă, mîine,  10 octombrie, ora 10:00 la sediul APC din str. Alba Iulia, 75 G, et.9, bir.906 pentru a găsi împreună soluții situației create,  mai ales că nerezolvarea  acestea duce la tergiversarea implementării proiectului de eficiență energetică, susținut de BERD, Comisia Europeană și Guvernul Suediei.

Mai mult, în adresa APC, au parvenit plîngeri, dintre care una colectivă, unde consumatorii se arată îngrijorați de conținutul și consecințele semnării unui astfel de contract.

APC își exprimă încrederea că vom reuși împreună să soluționăm această problemă și vom oferi consumatorilor încrederea și siguranța pe care și-o doresc.

După întrunire, care va dura aprox. pînă la orele  11:00, invităm reprezentanții mass-media la un briefing de presă, unde, conducerea APC se va expune pe marginea acestui subiect.

 

09.10.2013

Serviciul de Informare și Comunicare cu mass-media

Tel.:022 501 999

 

 

 

 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Evenimente » Briefing de presă: ”APC solicită modificarea contractului privind administrarea blocurilor locative ”,
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2365360 |  ieri: 2022 |  azi: 1699 |  online: 73   actualizat la: 06.12.2019
Creat de Brand.md