Evenimente APC
Prima   »  Presa   »  Evenimente » APC oferă consiliere supermarketurilor din capitala

APC oferă consiliere supermarketurilor din capitala  

21.02.2014
  1706 Accesări  

Azi, 21 februarie 2014, Agenția pentru Protecția Consumatorilor a participat la o masă rotundă  organizată de reprezentanții rețelei supermarketului N1 din capitală întru consilierea managerilor magazinelor pe probleme ce țin de aplicarea cerințelor prevederilor legale privind activitatea de comerț,  cît și despre  bunele practici în relațiile cu consumatorii.

La eveniment au participat 15 reprezentanți ai rețelei de supermarkete Nr 1, și anume administratori, merceologii, manageri de calitate și juriști. Expertul APC, Dl Veaceslav CIUHRII, șeful-adjunctul Direcției Control Produse Alimentare și Servicii, a oferit consiliere pe toatele aspecte ce țin de buna funcționare a unei unități comerciale cu amănuntul.

Întrebările adresate de comercianți au fost foarte diverse,  însă  etichetarea corectă a produselor alimentare comercializate ramîne  a fi una din cele mai importante, așa cum informația de pe etichetă, alaturi de aspectul exterior al produsului, este cel mai important factor de care se ghidează consumatorul atunci cînd alege produsele. Anume de pe etichetă consumatorul poate afla despre termenul de valabilitate, condițiile de păstare și utilizare, originea, ingredientele, valoarea nutritivă a produsului – acestea fiind cerințele obligatorii privind marcara produselor alimentare. Dl Veaceslav CIUHRI a atras atenția comercianților asupra celor mai frecvente plîngeri adresate APC de către consumatori și despre faptul că marcarea insuficientă sau lipsa acesteia în limba de stat este în topul subiectelor petițiilor. Dl Ciuhrii a oferit recomandări la acest subiect și și-a exprimat convingerea că numărul plîngerilor la acest capitol va fi în descreștere.

De aseamenea s-a discutat și despre  regulile de comercializare a mărfurilor social importante afisarea indicatoarelor de pret. Reprezentanții și-au manifestat dorința de a mai invita experții APC pentru a înțelege mai bine aplicarea prevederilor legale privind domeniul de activitate pe care îl practică.

Pe final,  Dl Veaceslav CIUHRII a încurajat participanții  să apeleze la Agenția pentru Protecția Consumatorilor ori de cîte ori au nevoie și și-a manifestat  convingerea că fiecare agent economic care urmărește o creștere și o stabilitate economică va ține mult la încrederea  și siguranța consumatorilor săi și va tinde să soluționeze cît  mai rapid și pe cale ameabilă plîngerile acestora.

Masa rotundă a avut loc în sediul Hypermarketului N1 din str. L.Tolstoi  24/1.

În viitorul apropiat APC va efectua acest gen de întruniri și cu reprezentanții celorlalte supermarkete din capitala.

 
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Evenimente » APC oferă consiliere supermarketurilor din capitala
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2366389 |  ieri: 2226 |  azi: 417 |  online: 74   actualizat la: 06.12.2019
Creat de Brand.md