Evenimente APC
Prima   »  Presa   »  Evenimente » APC oferă consiliere antreprenorilor din piețe

APC oferă consiliere antreprenorilor din piețe  

02.06.2014
  1529 Accesări  

În data de 28 mai 2014, Agenția pentru Protecția Consumatorilor (APC) a desfășurat o vizită de consultanță în Piața mixtă ,,Dacia" din capitală întru consilierea antreprenorilor (deținătorilor de patente, persoanelor fizice) ce activează în piață pe probleme ce țin de respectarea cerințelor prevederilor legale privind activitatea de comerț, cît și despre bunele practici în relațiile cu consumatorii.

La eveniment au participat aproximativ 45 de comercianți și consumatori, administratorul pieței, și colaboratori din parte APC, ce au oferit consiliere pe toate aspecte ce țin de buna funcționare a unităților comerciale cu amănuntul.

Întrebările adresate de comercianți au fost foarte diverse, însă gestionarea Registrului de reclamații rămîne a fi una din cele mai importante, așa cum în Registrul de reclamații, consumatorul solicită comerciantului să-i examineze reclamaţiile înscrise şi să ia măsurile necesare, într-o perioada scurtă de timp, astfel construind o relație bună între consumatorii și agenții economici. Colaboratorul APC a atras atenția comercianților asupra celor mai frecvente plîngeri adresate Agenției de către consumatori din piețe sunt amăgirea la cîntar, dar și că comercianții nu afișează la loc vizibil Registrul de reclamații și Panoul informativ al consumatorului. Inspectorii au oferit recomandări la acest subiect și și-au exprimat convingerea că numărul plîngerilor la acest capitol va fi în descreștere.

De aseamenea s-a discutat și despre regulile de comercializare a mărfurilor social importante, afișarea indicatoarelor de pret, condițiile de păstrare a produselor. Reprezentanții și-au manifestat dorința de a mai invita experții APC și alți reprezentanți ai altor autorității pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă patentarii cît și a înțelege mai bine aplicarea prevederilor legale privind domeniul de activitate pe care îl practică.

Pe final, colaboratorii APC au încurajat participanții să apeleze la Agenția pentru Protecția Consumatorilor ori de cîte ori au nevoie și, de asemenea, și-a manifestat convingerea că fiecare agent economic care urmărește o creștere și o stabilitate economică va ține mult la încrederea și siguranța consumatorilor săi și va tinde să soluționeze cît mai rapid și pe cale ameabilă plîngerile acestora, astfel conformîndu- se prevederilor legale și evitînd sancțiunile.

Întîlnirea a avut loc în incinta pieței ,,Dacia" de pe bd.Dacia 14/1.

Serviciul de informare și comunicare cu mass-media

022 501 926

 

 

 

 
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Evenimente » APC oferă consiliere antreprenorilor din piețe
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2367530 |  ieri: 2226 |  azi: 1443 |  online: 55   actualizat la: 09.12.2019
Creat de Brand.md