Evenimente APC
Prima   »  Presa   »  Evenimente » Agenția pentru Protecția Consumatorilor s-a întîlnit cu reprezentanții companiilor petroliere la o masă rotundă

Agenția pentru Protecția Consumatorilor s-a întîlnit cu reprezentanții companiilor petroliere la o masă rotundă  

19.06.2014
  1670 Accesări  

Ieri,18 iunie 2014, Agenția pentru Protecția Consumatorilor a invitat agenții economici din domeniul petrolier la o masă rotundă, în scopul informării și consilierii în domeniul comercializării produselor petroliere cu amănuntul.

La masa rotundă au participat reprezentanții companiilor petroliere.

În cadrul evenimentul s-a discutat despre importanța garantării unei piețe sigure privind comercializarea produselor petroliere cu amănuntul. Colaboratorii APC și-au exprimat convingerea că fiecare dintre agenți economici prezenți operează onest și transparent în relație cu consumatorii, cît și cu autoritățile de supraveghere a pieței. În caz că există probleme concrete din  domeniul protecției drepturilor și intereselor legitime a consumatorilor, și au nevoie de consiliere, APC este gata mereu să ofere  consiliere cît și să răspundă invitațiilor de a organiza seminare de informare cu angajații companiilor petroliere.

Conducerea APC a atras atenția comercianților asupra celor mai des reclamate subiecte de către consumatori cum ar fi:

  • Lipsa Registrului de reclamatii
  • Utilizarea incorectă a mijloacelor de măsurare
  • Marcarea produselor incorectă
  • Neeliberarea bonului de casă
  • corectitudinea prestării de către agenții economici a altor servicii (magazin alimentar, spălătorie) pe lînga comercializarea produselor petroliere.

Mediul de afaceri a primit recomandări concrete cum să depășească  problemele întîlnite. În acest sens, s-a discutat despre o nouă metodă de soluționare a conflictelor apărute între consumatori și agenții economici, și anume calea medierii problemei și soluționării problemei pe cale amiabilă, evitîndu-se astfel controlul inopinat și instanța de judecată.

Conducerea Agenției a sugerat agenților economici să semnalizeze ilegalitățile sau actele de corupție comise de inspectorii APC în cadrul controalelor de stat și i-a îndemnăt să denunțe despre faptele cunoscute la numărul de telefon 022 501 999 sau 067 603 393.

Spre finalul evenimentul, s-a discutat despre mai multe probleme strigente cu care se confruntă agenții economici, printre care neactualizarea standartelor de calitate a produselor petroliere. Reprezentanții companiilor au adresat și întrebări din domeniul legislativ, organizatoric, la care au primit consiliere, astfel fiind încurajați să apeleze la Agenția pentru Protecția Consumatorilor ori de cîte ori au nevoie.

Masa rotundă a avut loc la sediul APC din str. Alba Iulia, 75, bloc G, et.9.

 

 

 

 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Evenimente » Agenția pentru Protecția Consumatorilor s-a întîlnit cu reprezentanții companiilor petroliere la o masă rotundă
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2366358 |  ieri: 2226 |  azi: 387 |  online: 44   actualizat la: 06.12.2019
Creat de Brand.md