Evenimente APC
Prima   »  Presa   »  Evenimente » Acțiuni de informare în or.Florești

Acțiuni de informare în or.Florești  

25.06.2014
  1622 Accesări  

În data de 25.06.2014, Agenția pentru Protecția Consumatorilor (APC) a desfășurat o vizită de consultanță în or. Florești. Unde parcurs de cîteva ore 11 primari din satele raionului, consumatori și agenți economici au primi consiliere gratuită pe diverse aspecte ce țin de protecția drepturilor consumatorilor. Cele mai frecvente întrebări adresate specialiștilor APC, rămîn a fi cele legate de nivelul prestării serviciilor comunale, cît și a altor servicii de importanță socială.

În cadrul vizitei specialiști APC au expus problemele cu care se confruntă consumatorii și agenții economici din teritoriu, și au explicat care sunt cele mai bune practici de rezolvare a lor. De asemenea, participanții la eveniment au aflat despre modul corect de reclamare a produselor neconforme, de restituire a mărfii sau a contravalorii produselor neconforme, cît și despre practicile comerciale incorecte și clauzele abuzive în contracte. Agenții economici au fost familiarizați cu  prevederile legale ce țin de activitatea de întreprinzător desfășurată cît și cu bunele practici în relații cu consumatorii.

În cadrul evenimentului au fost distribuite și materiale informative.

APC vine să vă reamintească că scopul acestor vizite de consultanță este de a informa şi educa consumatorii. Prin aceste acțiuni, APC tinde să contribuie la creşterea capacităţii decizionale a consumatorilor, să informeze consumatorii despre drepturile lor şi să prevină eventualele încălcări din partea agenților economici prin informarea și consilierea în domeniul prevederilor legale și bunelor practici ce țin de protecția drepturilor consumatorilor.

 

 

 
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Evenimente » Acțiuni de informare în or.Florești
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2366418 |  ieri: 2226 |  azi: 445 |  online: 25   actualizat la: 06.12.2019
Creat de Brand.md