vezi mai mult

„TAXIMETRU. Ce trebuie să cunoaștem despre acest mijloc? Și cum funcționează acesta?”
  
 
Află ce trebuie să știi când îți alimentezi mașina la stațiile PECO
  
 
Produsele necorespunzătoare sau produsele cu defect
Vezi în : româna     // 4895.374 Kb  
 
Prima   »  7 Sfaturi utile pentru consumatori » Sfaturi utile la procurarea produselor alimentare pentru masa de sărbătoare

Sfaturi utile la procurarea produselor alimentare pentru masa de sărbătoare  

22.12.2010
  1733 Accesări  

Pentru ca produsele achiziţionate să nu prezinte un pericol pentru sănătatea dumneavoastră, Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor (APC), Vă recomandă ca produsele alimentare perisabile cum ar fi peştele şi carnea în stare proaspătă, ouăle, produsele din carne şi peşte etc. să le procuraţi numai din locuri special amenajate şi autorizate, care asigură condiţiile igienico-sanitare specifice şi unde există certitudinea că aceste produse au fost supuse controlului sanitar-veterinar.

Totodată, pentru a evita situaţiile în care, din cauza aglomeraţiei din pieţe şi magazine, în ajunul sărbătorilor pot fi achiziţionate în grabă produse neconforme, care pot pune în pericol sănătatea şi chiar viaţa dvs., (APC) vă recomandă următoarele:

-să procuraţi carnea în stare proaspătă numai în locuri autorizate: măcelării, magazine alimentare, locuri special amenajate în pieţe.

Atenţie! Carnea trebuie să fie elastică, de o culoare de la roz pal pînă la roşu închis, în urma apăsării cu degetul să revină la forma iniţială şi să nu prezinte suprafaţa lipicioasă, urît mirositoare. Atrageţi atenţia la ştampila de control sanitar-veterinară;

-la procurarea peştelui în stare proaspătă atrageţi atenţia ca suprafaţa acestuia să fie curată, cu un strat uniform de solzi, culoarea potrivit speciei, bronhiile roşii, cu nuanţă caracteristică speciei, fără rupturi;

-la procurarea ouălor examinaţi aspectul lor exterior. Coaja ouălor proaspete trebuie să fie curată, tare, întreagă şi fără pete.

Atenţie! Vînzarea ouălor în unităţile de desfacere se face numai în locuri separate sau cu produse preambalate. Verificaţi informaţia despre data ouării şi termenul de valabilitate marcate pe cutia de ambalaj. Este interzisă vînzarea ouălor în locurile unde se comercializează preparate din carne, produse lactate sau alimentare care se consumă fără a fi supuse unui proces termic.

Aveţi grijă de sănătatea dvs., şi anume:

-nu procuraţi alimente după data limită de consum sau cu termenul de valabilitate expirat;

-depozitaţi şi păstraţi alimentele conform instrucţiunilor producătorului;

-ţineţi cont de instrucţiunile producătorului privind congelarea, decongelarea şi pregătirea alimentelor;

-să conştientizăm, că un preţ prea mic la produsul oferit poate ascunde un produs contrafăcut sau un cîntar dezechilibrat.

 

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  7 Sfaturi utile pentru consumatori » Sfaturi utile la procurarea produselor alimentare pentru masa de sărbătoare
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2372774 |  ieri: 1876 |  azi: 2313 |  online: 45   actualizat la: 11.12.2019
Creat de Brand.md