vezi mai mult

„TAXIMETRU. Ce trebuie să cunoaștem despre acest mijloc? Și cum funcționează acesta?”
  
 
Află ce trebuie să știi când îți alimentezi mașina la stațiile PECO
  
 
Produsele necorespunzătoare sau produsele cu defect
Vezi în : româna     // 4895.374 Kb  
 
Prima   »  7 Sfaturi utile pentru consumatori » Fiți atenți cînd mergeți la stomatolog!

Fiți atenți cînd mergeți la stomatolog!  

28.06.2017
  796 Accesări  

Dragi consumatori, fiți precauți și nu uitați că aveți dreptul să solicitați de la agentul economic ce prestează servicii stomatologice autorizațiile și licența de activitate. De asemenea sunteți în drept să solicitați informații despre produsele stomatologice cu care se lucrează, astfel încît produsele să dispună de informaţii în limba de stat, denumirea produsului, informații despre producător, adresa și numărul de telefon al importatorului,  termenul de valabilitate, masa/volumul, principalele caracteristici calitative, compoziția, eventualele riscuri, modul de utilizare și de depozitare.

Încăperile cabinetului stomatologic unde sunt  efectuate procedurile de diagnostic şi tratament,  trebuie să fie asigurate cu psihrometre - pentru controlul temperaturii şi umidităţii, verificat metrologic în termen. Controlul parametrilor mediului de păstrare a produselor medicamentoase trebuie să  se efectueze cu ajutorul termometrului din sticlă cu lichid  verificat metrologic. Pentru a evita transmiterea bolilor contagioase instrumentelor medicale trebuie supuse sterilizării. La sterilizare se utilizează un dulap de sterilizare cu aburi și un autoclav, însoțite de  buletine de verificare metrologice valabile, în conformitate cu Legea metrologiei nr. 19 din 04.03.2016.

Studiați tarifele. Deseori medicii stomatologi folosesc practici comerciale incorecte astfel încît sunt impuse spre plată abuziv servicii nesolicitate și deseori fără înștiințare pacienților. Fiți precauți la promoțiile pe care le acordă cabinetele stomatologice astfel încît să nu fiți puși în situația de achita în plus.

Dragi consumatori, nu ezitați să apelați la Agenția pentru Protecția Consumatorilor atunci cînd se încalcă drepturile dumneavoastră în calitate de consumator. Ne puteți găsi la Telefonul Consumatorului 022 74 14 64 sau la adresa, mun. Chişinău, str.Vasile Alecsandri, 78 et.1.

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  7 Sfaturi utile pentru consumatori » Fiți atenți cînd mergeți la stomatolog!
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2375322 |  ieri: 1860 |  azi: 373 |  online: 38   actualizat la: 12.12.2019
Creat de Brand.md