vezi mai mult

„TAXIMETRU. Ce trebuie să cunoaștem despre acest mijloc? Și cum funcționează acesta?”
  
 
Află ce trebuie să știi când îți alimentezi mașina la stațiile PECO
  
 
Produsele necorespunzătoare sau produsele cu defect
Vezi în : româna     // 4895.374 Kb  
 
Prima   »  7 Sfaturi utile pentru consumatori » Agenția pentru Protecția Consumatorilor informează în ce condiţii pasagerii transportului aerian îşi pot exercita drepturile

Agenția pentru Protecția Consumatorilor informează în ce condiţii pasagerii transportului aerian îşi pot exercita drepturile  

01.09.2017
  482 Accesări  

Fie că sunt realizate în interes de serviciu sau pentru a ne odihni, călătoriile au un rol important în viața noastră, iar avionul este mijlocul de transport care ne ajută să ajungem operativ la destinația dorită.

Agenția pentru Protecția Consumatorilor ține să aducă la cunoștință condiţiile în care pasagerii transportului aerian îşi pot exercita drepturile minime atunci cînd:

a) li se refuză îmbarcarea împotriva voinţei lor;

b) zborul este anulat;

c) zborul este întîrziat.

Astfel, în dependență de situație, pasagerii transportului aerian au dreptul:

a) de a primi o compensație;

b) la rambursarea întregului cost al biletului sau redirecționare spre destinaţia finală, în condiţii de transport comparabile;

c) la deservire (mese şi băuturi răcoritoare, cazare hotelieră, transportul dintre aeroport şi locul cazării, apeluri telefonice gratuite).

Agenția pentru Protecția Consumatorilor recomandă pasagerilor care nu sunt satisfăcuți de prestarea serviciilor de transport aerian:

1.     Adresați-vă cu o reclamație către agentul economic;

2.     În cazul în care nu sunteți de acord cu rezultatele examinării reclamaţiei de către agentul economic, sunteți în drept să scrieți o petiție la Agenția pentru Protecția Consumatorilor sau să vă adresați în instanța de judecată.

Prezentul articol este reglementat de Legea nr. 105 din 13.03.2003 privind protecția consumatorilor și Regulamentului privind compensarea şi asistenţa pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare şi anulării sau întîrzierii prelungite a zborurilor aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 836 din 08.11.2012.

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  7 Sfaturi utile pentru consumatori » Agenția pentru Protecția Consumatorilor informează în ce condiţii pasagerii transportului aerian îşi pot exercita drepturile
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2372822 |  ieri: 2337 |  azi: 16 |  online: 16   actualizat la: 11.12.2019
Creat de Brand.md