vezi mai mult

„TAXIMETRU. Ce trebuie să cunoaștem despre acest mijloc? Și cum funcționează acesta?”
  
 
Află ce trebuie să știi când îți alimentezi mașina la stațiile PECO
  
 
Produsele necorespunzătoare sau produsele cu defect
Vezi în : româna     // 4895.374 Kb  
 
Prima   »  7 Sfaturi utile pentru consumatori » Campanie de informare în perioada sărbătorilor de iarnă la Cahul

Campanie de informare în perioada sărbătorilor de iarnă la Cahul  

18.12.2017
  554 Accesări  

Direcția protecția consumatorilor Cahul a Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP) în perioada 20-28.12.2017, în pragul sărbătorilor de iarnă desfășoară o Campanie de informare a agenților economici și a consumatorilor, privind respectarea prevederilor legale de comercializare a produselor nealimentare (brazi artificiali, focuri de artificii, ghirlande electrice,  jucării, etc) în scopul protecţiei consumatorilor şi prevenirii comercializării  unor produse cu impact asupra securităţii şi sănătății consumatorilor.

Astfel, inspectorii direcției au mers în piețele din or. Cahul, precum și în centrele comerciale, unde au informat publicul participant la ce ar trebui să atragă atenție atunci când  achiziționează  produse destinate sărbătorilor de iarnă.

  • asiguraţi-vă că aţi luat cunoştinţă cu toate informaţiile de pe eticheta produsului. Fiţi conştienţi de recomandările privind limita de vîrstă şi siguranţa produselor;
  • nu procuraţi jucării care nu sunt însoţite de instrucţiuni de utilizare;
  • urmaţi cu stricteţe regulile privind asamblarea şi folosirea jucăriilor. Păstraţi instrucţiunile şi alte informaţii ambalate împreună cu jucăriile, într-un loc sigur;
  • examinaţi periodic jucăriile pentru a depista eventuale distrugeri (rupturi, spargeri) care pot prezenta anumite riscuri pentru sănătatea şi siguranţa copilului dvs;
  • întotdeauna anunţaţi vînzătorul sau autorităţile competente dacă aţi descoperit un eventual risc al unei jucării;

Pentru a evita careva incidente în perioada sărbătorilor de iarnă, de asemenea,  fiți precauți la procurarea și exploatarea luminițelor electrice.

  • Procurați luminițe electrice de la comercianţi demni de încredere, care garantează respectarea normelor de siguranţă. Comercianţii de pe stradă de obicei manifestă o atitudine nepăsătoare faţă de cerinţele de sănătate şi siguranţă prescrise, şi pot să aibă în comercializare chiar şi produse contrafăcute.
  • În caz de suspiciune a oricărui tip de problemă electrică sau mecanică cu privire la luminițele electrice noi sau pe care le-aţi utilizat deja, nu vă asumaţi nici un risc, opriţi imediat utilizarea acestora şi returnaţi-le magazinului de unde au fost procurate, însoţite de o reclamaţie în formă scrisă, în care să solicitaţi restituirea contravalorii sau înlocuirea acestora cu un produs calitativ şi sigur.

În eventualele cazuri cînd agenții economici refuză să satisfacă revendicările consumatorilor vă recomandăm să vă adresați către Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței cu o reclamație.

 

 

 

 

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  7 Sfaturi utile pentru consumatori » Campanie de informare în perioada sărbătorilor de iarnă la Cahul
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2372820 |  ieri: 2337 |  azi: 14 |  online: 14   actualizat la: 11.12.2019
Creat de Brand.md