vezi mai mult

„TAXIMETRU. Ce trebuie să cunoaștem despre acest mijloc? Și cum funcționează acesta?”
  
 
Află ce trebuie să știi când îți alimentezi mașina la stațiile PECO
  
 
Produsele necorespunzătoare sau produsele cu defect
Vezi în : româna     // 4895.374 Kb  
 
Prima   »  7 Sfaturi utile pentru consumatori » Cum să alegem bradul artificial și jucăriile pentru pomul de Crăciun

Cum să alegem bradul artificial și jucăriile pentru pomul de Crăciun  

05.12.2017
  541 Accesări  

Unul dintre cele mai aşteptate momente ale sărbătorilor de iarnă este împodobirea bradului de crăciun. Pentru a evita achiziționarea unor produse de calitate îndoielnică sau eventuale incidente, APCSP vă sugerează să țineți cont de următoarele recomandări. 

Asigurați-vă ca baza bradului este dreaptă și că are suficientă stabilitate pentru a susține greutatea pomului artificial.

Unele materiale polimerice conțin substanțe care pot provoca alergii cu reacții adverse. Materialul unui brad de calitate inferioară poate elimina, mai ales sub influența luminii și a lumînărilor, substanțe chimice nocive. În acest sens, asigurați-vă că nu este prezent mirosul persistent specific de substanțe chimice.

Culoarea crengilor și a jucăriilor de brad trebuie să se mențină pe toată durata de exploatare. Verificați, în prealabil, prin trecerea ușoară a mîinii printre ramuri pentru a stabili rezistența culorii cît și lipsa dezgoliciunii extremității ramurilor.

Achiziționați brazi artificiali rezistenți la foc sau care nu întrețin arderea. Respectați indicațiile producătorului, privind modul și locul de amplasare. Evitați achiziționarea jucăriilor din material casant sau sticlă, pentru a preveni eventuale incidente.

Jucăriile pentru pomul de crăciun nu sînt considerate jucării pentru copii, în sensul Reglementării tehnice privind siguranţa jucăriilor. Prin urmare, acestea nu dispun de declarație de conformitate și nu sunt supuse evaluării conformității obligatorii care să asigure inofensivitatea acestora.

Dacă vînzătorul declară că oferă garanție îndelungată pentru pomul de crăciun, atunci solicitați de la acesta eliberarea talonului de garanție cu precizarea termenului. Păstrați bonul de casă eliberat de comerciant pentru a confirma efectuarea cumpărăturii (inclusiv certificatul de garanţie).

Daca aveți copii mici sau animale de companie va trebui sa tăiați ramurile de la nivelul inferior al bradului pentru a evita posibile accidente.

De asemenea încearcați să așezațiornamentele pentru brad în așa fel încît cele mari și fragile să fie puse cît mai sus, unde copiii mici sau animalele de companie să nu poată ajunge.

 

 

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  7 Sfaturi utile pentru consumatori » Cum să alegem bradul artificial și jucăriile pentru pomul de Crăciun
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2375447 |  ieri: 1860 |  azi: 471 |  online: 30   actualizat la: 12.12.2019
Creat de Brand.md