vezi mai mult

„TAXIMETRU. Ce trebuie să cunoaștem despre acest mijloc? Și cum funcționează acesta?”
  
 
Află ce trebuie să știi când îți alimentezi mașina la stațiile PECO
  
 
Produsele necorespunzătoare sau produsele cu defect
Vezi în : româna     // 4895.374 Kb  
 
Prima   »  7 Sfaturi utile pentru consumatori » Recomandări privind alegerea produselor de Paști

Recomandări privind alegerea produselor de Paști  

30.03.2018
  608 Accesări  

Stimaţi consumatori, în scopul  evitării situaţiilor în care, ca urmare a aglomeraţiei din pieţe şi magazine, în ajunul sărbătorilor de Paşti pot fi achiziţionate în grabă produse neconforme, ce pot pune în pericol sănătatea şi chiar viaţa consumatorilor, Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor și  Supravegherea Pieței vă oferă  unele sfaturi utile pentru Dvs. în speranţa  că vă ajutăm să faceţi o alegere corectă la procurarea produselor de Paști.

Pentru ca produsele achiziţionate să nu prezinte un pericol pentru sănătatea membrilor familiei Dvs., Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor și Supravegherea Pieței vă recomandă ca produsele necesare să le procuraţi numai din locuri special amenajate şi autorizate, care asigură condiţiile specifice şi unde există certitudinea că aceste produse sunt însoțite de autorizațiile corespunzătoare.

Atenționăm faptul că este necasar să fiți precauți în preajma Sărbătorilor Pascale, atunci când se procură vopsele de ouă ocazional din locuri neautorizate (din stradă, piețe etc.).

Este foarte important ca înainte de a le procura să verificaţi dacă pe ambalajul de desfacere al produsului sînt menţionaţi coloranţii alimentari, modul de utilizare, data minimă a valabilităţii şi prezenţa certificatului igienic.

Totodată, recomandăm consumatorilor să nu procure vopsea cu ambalaj nemarcat sau neambalată "la linguriţă din piețe", deoarece aceasta este vopsea cu alte destinaţii - tipografică sau textilă şi care poate prezenta pericol pentru sănătate deoarece conţin metale toxice. Atît maturii dar mai ales copii dacă vor consuma ouă vopsite cu asemenea vopsele pot avea intoxicaţii cu dereglări serioase a sănătăţii.

Menționăm că, la sărbători obişnuim să facem cadouri copiilor şi deseori le oferim jucării. În acest caz este absolut necesar să fim foarte precauţi atunci cînd cumpărăm o jucărie unui copil şi  urmează să ne asigurăm că ceea ce trebuie să le aducă bucurie nu devin un pericol pentru ei.

Înainte de a procura o jucărie, solicitaţi de la vînzător Declaraţia de conformitate (care conţine  informaţia despre provenienţa jucăriei: denumirea şi adresa producătorului sau importatorului; categoria de vîrstă căreia i se adresează), instrucţiunile de folosire dacă există şi dacă ele corespund scopului şi certificatul igienic. Dacă aceste lucruri nu sînt clare renunţaţi la cumpărătură. Cu siguranţă veţi găsi o altă jucărie care să fie sigură, utilă şi pe placul copilului.

Evitaţi jucăriile vopsite care pot fi toxice. Este bine să vedeţi dacă au fost vopsite corespunzător - frecaţi puţin vopseaua şi dacă aceasta vă rămîne pe deget, înseamnă că nu a fost vopsită bine.

Evitaţi, de asemenea, jucăriile: care la un eventual contact cu focul se aprind foarte uşor; au componente cu care copilul se poate strangula, sufoca, îneca sau tăia; din puf, care poate fi smuls foarte uşor prin tragere.

Înainte de utilizare verificaţi starea jucăriei, dacă aveţi anumite îndoieli asupra calităţii -returnaţi-o imediat vînzătorului.

ATENŢIE !!! În caz dacă apar unele bănueli asupra calităţii produselor expuse spre comercializare, consumatorul este în drept să solicite de la vînzător Declaraţia  de conformitate, certificatul igienic, certificatul veterinar (după caz), precum şi informaţia completă despre producător sau importator, proprietăţile de consum etc.

Vă dorim Sărbători Fericite !!! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  7 Sfaturi utile pentru consumatori » Recomandări privind alegerea produselor de Paști
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2367468 |  ieri: 2226 |  azi: 1384 |  online: 88   actualizat la: 09.12.2019
Creat de Brand.md