vezi mai mult

„TAXIMETRU. Ce trebuie să cunoaștem despre acest mijloc? Și cum funcționează acesta?”
  
 
Află ce trebuie să știi când îți alimentezi mașina la stațiile PECO
  
 
Produsele necorespunzătoare sau produsele cu defect
Vezi în : româna     // 4895.374 Kb  
 
Prima   »  7 Sfaturi utile pentru consumatori » Recomandări la procurarea electrocasnicelor în ajunul Sărbătorilor Pascale

Recomandări la procurarea electrocasnicelor în ajunul Sărbătorilor Pascale  

30.03.2018
  652 Accesări  

În ajunul sărbătorilor se anunță multiple oferte de produse industriale, inclusiv și mărfuri de menire socială.  Deci, ce ar trebui să ştim înainte de a ne decide să cumpărăm aparate electrocasnice?!

Înainte de a ne decide să cumpărăm un aparat electric trebuie să dispunem de o informare completă asupra elementelor de identificare şi caracterizare ale acestuia înscrise, după caz, pe produs, pe ambalajul de vânzare sau în cartea tehnică şi instrucţiunile de folosire.

Deosebit de importante sunt condiţiile de garanţie oferite, cele de instalare, exploatare şi întreţinere, inclusiv asigurarea service-ului şi a pieselor de schimb pe perioada duratei de funcţionare.

La achiziţionarea unui aparat electric consumatorul trebuie să verifice atât sigiliul original al ambalajelor şi produselor, marca producătorului, accesoriile din inventarul de livrare, precum şi certificatul de garanţie, instrucţiunile de instalare şi folosire.

În momentul vânzării, vînzătorul trebuie să demonstreze cumpărătorului că produsul este în stare de funcţionare, să-i arate modul cum se alimentează la reţeaua electrică, cum se foloseşte şi să precizeze condiţiile de mediu în care trebuie folosit (temperatură, umiditate, vibraţii etc.).

Un aparat  electric trebuie identificat prin:

marca de fabrică a întreprinderii producătoare;

numărul sau denumirea tipului de aparat;

natura alimentării (alimentare în curent continuu sau alternativ);

tensiunea nominală de alimentare (gama de tensiuni);

frecvenţa nominală a reţelei (gama de frecvenţă), în Hz (Herţ);

- tensiunea (dacă este diferită de cea a reţelei), puterea şi curentul, în cazul în care există un conector pentru alimentarea altor aparate. 

 Atenţie!

- nu folosiţi cabluri de alimentare electrică de la reţea cu izolaţie suspectă sau care se încălzesc excesiv;

- nu umblaţi în interiorul aparatelor aflate sub tensiune;

- nu înlocuiţi siguranţele cu altele care au valori diferite de cele prevăzute în documentaţia aparatului respectiv.

Vânzătorul trebuie să elibereze cumpărătorului instrucţiuni de folosire sau cartea tehnică şi certificatul de garanţie, expuse în limba de stat.

Pentru a beneficia de garanţie, utilizatorul trebuie să respecte instrucţiunile de folosire, să păstreze certificatul de garanţie şi să nu permită intervenţii neautorizate la aparat (violarea sigiliului).

Atenţie!

Pentru siguranța Dvs și a familiei Dvs , nu improvizaţi prize sau prelungitoare electrice cu contacte imperfecte care pot provoca incendii sau cu izolaţia neadecvată care pot conduce la electrocutări. 

 

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  7 Sfaturi utile pentru consumatori » Recomandări la procurarea electrocasnicelor în ajunul Sărbătorilor Pascale
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2367586 |  ieri: 2226 |  azi: 1495 |  online: 1   actualizat la: 09.12.2019
Creat de Brand.md