vezi mai mult

Alegem luminițe sigure pentru sărbători!
  
 
La ce suntem atenți când procuram haine!
  
 
7 SFATURI când achiziționăm produse din aur și metale prețioase
  
 
Prima   »  7 Sfaturi utile pentru consumatori » 7 Sfaturi de care trebuie să țineți cont la alegerea îmbrăcămintei pentru școală

7 Sfaturi de care trebuie să țineți cont la alegerea îmbrăcămintei pentru școală  

23.08.2018
  345 Accesări  

Când procurați îmbrăcăminte școlară pentru un copil, este important să rețineți că în aceasta copilul va petrece 5-6 sau chiar mai multe ore. Prin urmare, în primul rând, hainele destinate portului școlar trebuie să asigure menținerea sănătății copilului.

În mod ideal, hainele ar trebui să formeze un microclimat confortabil corpului copilului, așa-numitul spațiu de desuptul hainei - temperatura corpului, umiditatea, permeabilitatea la vapori și aer.

Astfel, hainele școlare alese incorect sau de o calitate proastă pot cauza diferite boli, inclusiv boli de piele, boli respiratorii. Prin urmare, îmbrăcămintea în care copilul se află în instituția de învățământ mult timp, trebuie să fie cusută din țesături naturale ce corespund cerințelor de securitate biologică și chimică pentru îmbrăcăminte, textile.

În acest context, specialiștii Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței ATENȚIONEAZĂ:

1) Studiați cu atenție etichetarea îmbrăcămintei - eticheta cu datele producătorului și compoziția țesăturii.

2) Acordați atenție simbolurilor de pe etichetă referitor la procedeele de curățare a hainei. De exemplu, dacă eticheta indică o curățare chimică, este mai bine să refuzați astfel de haine pentru copil, deoarece substanțele chimice utilizate pentru curățarea produsului pot fi dăunătoare pentru sănătatea elevului.

3) Bumbacul și inul sunt cele mai bune pentru uniformele școlare pentru toamnă și primăvară, lână și cașmir pentru iarnă. Forma cu conținutul de fibre sintetice poate fi mai ieftină - este  unicul avantaj pe care îl prezintă. Fibrele sintetice nu permit pielea să respire, ca urmare se încalcă schimbul termic și copilul începe să transpire, ceea ce poate duce la hipotermie și apariția răcelii.

În plus, fibrele sintetice pot duce la alergii, deoarece sinteticele atrag praf, murdărie și diverse microorganisme care afectează mucusul copilului și pot provoca erupții. Sinteticul contribuie, de asemenea, la acumularea de electricitate statică, care afectează sistemul nervos al copilului, provocând iritații și oboseală rapidă.

Prin urmare, forma sintetică nu este potrivită pentru portul zilnic. Cu toate acestea, nu se recomandă să renunțați complet la fibrele sintetice din țesătură, deoarece ele mențin în formă îmbrăcămintea, sporesc durata de viață a hainelor și simplifică îngrijirea lor.

4) Îmbrăcăminte școlară nu trebuie să emită un miros înțepător. Prezența unui miros neplacut poate indica conținutul de substanțe chimice dăunătoare sau chiar periculoase folosite la vopsirea țesăturilor.

5) Alegeți mărimea potrivită pentru îmbrăcămintea școlară, asigurați-vă că copilului dvs. îi este confortabil în ea, atât în ​​poziție șezând, cât și în timpul mersului. Hainele nu trebuie să restricționeze mișcările copilului.  

6) La alegerea gamei de culori, concentrați-vă asupra regulilor generale ale școlii, unde copilul va învăța. În orice caz, hainele școlare ar trebui să fie de preferință în tonuri de pastel, gri, bej, maro, albastru închis.

7) Garanția securității îmbrăcămintei școlare pentru sănătatea copilului este existența unui certificat de conformitate. Vânzătorul trebuie să prezinte acest document cumpărătorului la prima cerere.

 

 

 

 

 

 

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  7 Sfaturi utile pentru consumatori » 7 Sfaturi de care trebuie să țineți cont la alegerea îmbrăcămintei pentru școală
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 1799353 |  ieri: 1663 |  azi: 11 |  online: 11   actualizat la: 18.12.2018
Creat de Brand.md