vezi mai mult

„TAXIMETRU. Ce trebuie să cunoaștem despre acest mijloc? Și cum funcționează acesta?”
  
 
Află ce trebuie să știi când îți alimentezi mașina la stațiile PECO
  
 
Produsele necorespunzătoare sau produsele cu defect
Vezi în : româna     // 4895.374 Kb  
 
Prima   »  7 Sfaturi utile pentru consumatori » Sfaturi utile care te vor ajuta să îi prelungești durata de viață a bateriei auto!

Sfaturi utile care te vor ajuta să îi prelungești durata de viață a bateriei auto!  

26.12.2018
  232 Accesări  

În contextul notificării de către Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP) a numeroase petiții privind calitatea bateriei auto achiziționate, APCSP punctează câteva sfaturi, care pot contribui la menținerea mașinii dvs. într-o stare bună, și astfel, evitarea unor intervenții nedorite asupra acesteia.

Sfaturi utile pentru bateria auto

Indiferent de tip, bateria unei mașini trebuie să reziste pe termen lung. Pentru a preveni situațiile neplăcute, dar și pentru a învăța să aveți cât mai multă grijă de acumulatorii auto este important să luați măsuri de precauție din timp. Cea mai corectă este prevenția din timpul verii, care vă ajută să luați cele mai bune măsuri pentru eventualele probleme ce ar putea apărea iarna. Astfel că, vara verificați periodic nivelul electrolitului și, dacă este nevoie, atunci adăugați apă distilată. Iată și alte sfaturi utile!

1. Folosirea consumatorilor de curent. Pentru o funcționare optimă, indiferent de tipul mașinii, atenția pentru consumatorii de curent electric trebuie să fie primordială. Niciodată nu este indicat să aveți porniți toți consumatorii de curent precum radio, climă, faruri, dezghețare, dezaburire, înainte de pornirea motorului. Acordarea unei atenții deosebite exclusiv în sezonul rece vă poate ajuta să evitați o baterie "moartă ".

2. Nu lăsați niciodată acumulatorul să se descarce complet. Cauza principală pentru care găsim bateria complet descărcată este faptul că rămân porniți consumatori de curent. Chiar dacă vorbim despre un simplu bec sau farurile, acestea sunt suficiente pentru a consuma puterea bateriei auto. Acest lucru făcut în nerepetate rânduri poate duce la defectarea bateriei, fără posibilitatea de a mai putea fi reparată într-un fel.

3. De unde cumpărați bateria auto. Sunt o mulțime de magazine fizice sau on-line, care promovează comercializarea bateriilor auto. Multe dintre ele sunt și second hand, la prețuri mult mai mici față de cele noi din magazin. O baterie nouă pornește din start cu avantajul că are o durată de viață mai mare, spre deosebire de una care a mai fost folosită. Mai mult de atât, în cazul unei bateri noi, beneficiați și de garanția produsului, un avantaj care vă asigură orice verificare de către un personal specializat, dacă apar probleme.

4. Vizite regulate în service-ul auto. În momentul în care temperaturile sunt mai scăzute, atunci este recomandat să faceți vizite la service-ul auto (autorizate). Trebuie făcute verificări periodice, poate chiar lunare, pentru a vă asigura că nu veți întâmpina o problemă cu mașina, mai ales la drum lung. În anotimpurile mai călduroase se recomandă verificări o dată la 6 luni, moment în care un mecanic auto va verifică starea acumulatorului.

 

 

 

 

 

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  7 Sfaturi utile pentru consumatori » Sfaturi utile care te vor ajuta să îi prelungești durata de viață a bateriei auto!
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2365212 |  ieri: 2022 |  azi: 1562 |  online: 19   actualizat la: 06.12.2019
Creat de Brand.md