Prima   »  Cazuri de succes » Bani restituiți pentru încălțăminte neconformă

Bani restituiți pentru încălțăminte neconformă  

18.12.2018
  528 Accesări  

De la începutul anului 2018, consumatorii au înaintat 50 plângeri către autoritatea de stat de protecție a drepturilor consumatorilor privind calitatea încălțămintei achiziționate. În acest sens, aceștia au întâmpinat problema deteriorării acestor produse industriale, într-un termen de până la 30 zile calendaristice.

Astfel, un consumator s-a adresat administratorului magazinului de încălțăminte după 2 săptămâni, timp în care uneia dintre cizme a început să se descleie talpa. Agentul economic s-a eschivat de la revendicarea pretențiilor consumatoarei prin invocarea exploatării incorecte a încălțămintei. Expertiza efectuată, însă de Camera de Comerț și Industrie a demonstrat vina agentului economic în comercializarea produsului necalitativ. Drept urmare, bărbatul și-a recuperat cheltuielile suportate pentru bunul neconform în valoare de 2490 lei.

Totodată, o doamnă a procurat pentru copilul său o pereche de pantofi, care în scurt au căpătat niște fisuri. Subiectul economic a refuzat să remedieze problema depistată de consumatoare și în acest mod, a fost sesizată Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, care a soluționat divergențele iscate pe cale amiabilă prin înlocuirea bunului neconform cu unul de calitate corespunzătoare.

Trebuie de menționat și cazul unei alte consumatoare, care a achiziționat o pereche de pantofi din piele în valoare de 2590 lei dintr-un punct comercial din capitală. După o zi din momentul procurării bunului, femeia a constatat că pe partea laterală a tocului drept, dar și partea din spate, pielea întoarsă s-a ros considerabil, creând un defect vizibil și devenind impropriu pentru o ulterioară utilizare. În acest context, prin intermediul Agenției, consumatoarea a obținut contravaloarea pantofilor, neânțelegerea fiind aplanată pe cale amiabilă.

De asemenea, o consumatoare și-a returnat 2790 lei pentru cizme necalitative, defectul evidențiindu-se prin dezlipirea pielii din partea de jos a cizmei, ceea ce a determinat-o să apeleze la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, unde și-a găsit dreptatea.

Recipise care confirmă faptul lipsei pretențiilor față de agenți economici- comercianți de încălțăminte, au notat și câteva consumatoare nemulțumite de calitatea tălpii cizmelor (în sume de 1790 lei și respectiv, 700 lei). Ambele doamne și-au revendicat drepturile prin obținerea contravalorii bunurilor.

 

 

 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Cazuri de succes » Bani restituiți pentru încălțăminte neconformă
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2366419 |  ieri: 2226 |  azi: 446 |  online: 26   actualizat la: 06.12.2019
Creat de Brand.md