Prima   »  Cazuri de succes » Călătorie la Iași cu încălcări

Călătorie la Iași cu încălcări  

27.12.2018
  512 Accesări  

Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP) a fost sesizată de un grup de consumatori privind prestarea necorespunzătoare a serviciului turistic prin intermediul unui tur-operator din R.M. Consumatoarele aveau ca destinație de plecare, mun. Iași,  România și urmau să ajungă în acest punct în maxim 7 ore. Prestatorul de servicii, însă a pornit dimineața cu o oră întârziere și alte 3 ore s-a reținut la punctul vamal de trecere a frontierei de stat Leușeni, astfel realizându-se abateri de la oferta semnată de părți. Nerespectarea graficului a fost cauzată de transportator,  prin utilizarea autocarului înmatriculat în străinătate prin cursa Chișinău- Iași- Chișinău, ceea ce contravine legislației.

Totodată, consumatoarele au reclamat și calitatea transportului oferit, care nu era asigurat cu aer condiționat și în condițiile unei staționări îndelungate, s-a simțit de către pasageri, miros înțepător de substanțe chimice.

În aceste condiții, clienții nemulțumiți au solicitat despăgubiri sau restituirea contravalorii serviciului în urma necorespunderii ofertei prestate. Prestatorul de servicii s-a eschivat de la remedierea problemei apărute prin declararea cesionării obligațiilor de transport unei companii terțe. Astfel, consumatoarele și-au exercitat drepturile în temeiul legii înaintând o petiție către organul de control din partea statului, pentru examinarea acestei reclamații și revendicarea solicitărilor cerute. Reprezentanții APCSP au studiat executarea obligațiilor asumate prin prezentul contract, și în rezultat, au obligat agentul economic vizat de a restitui contravaloarea serviciului neconform prestat.

 

 

 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Cazuri de succes » Călătorie la Iași cu încălcări
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2366358 |  ieri: 2226 |  azi: 387 |  online: 44   actualizat la: 06.12.2019
Creat de Brand.md