Prima   »  Cazuri de succes » O familie din Ialoveni și-a recuperat banii achitați pentru un apartament fantomă

O familie din Ialoveni și-a recuperat banii achitați pentru un apartament fantomă  

30.12.2014
  2649 Accesări  

O familie din Ialoveni urmare unui proces de judecată în care Agenția pentru Protecția Consumatorilor a participat în calitate de intervenient accesoriu, urmează să încaseze suma de 5 000 euro.

În luna septembrie 2013, o familie nou creată a decis să investească banii acumulați într-un apartament cu două odăi din mun.Chișinău. Au găsit o firmă de construcții, au încheiat un contract și au achitat prima tranșă în sumă de 5 000 de euro.

Peste 3 luni după semnarea contractului, tînăra familie a constatat că compania de construcții nu a întreprins nici o acțiune reală și credibilă în vederea realizării construcției blocului locativ, adică nu au fost transportate nici utilajele necesare desfășurării lucrărilor de construcție, pe terenul dat lipseau materialele de construcție, macarale, mașini speciale, terenul nu era îngradit pentru  preconizarea acestor lucrări de construcție și nici nu aparținea companiei date. Astfel înțelegînd că au fost duși în eroare, s-au adresat cu o cerere în adresa directorului companiei privind rezilierea contractului. Au fost stabilite mai multe termene de restituirea a banilor ce nu erau respectate, ca mai apoi și la apelurile telefonice să nu se mai răspundă.

În luna iunie 2014 a fost adresată o somației prealabilă prin care s-a solicitat soluționarea pe cale amiabilă a problemei și restituirea sumei de bani investiți. La cererea prealabilă nu au primit nici un răspuns și s-au adresat în instanță de judecată.

Agenția pentru Protecția Consumatorilor a participat în cadrul procesului în calitate de intervenient accesoriu.

În data de 18 decembrie 2014, Instanța de judecată a hotărît ca contractul încheiat să fie reziliat și că tînăra familie să încaseze avansul oferit în valoare de 5 000 euro.

 

 

 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Cazuri de succes » O familie din Ialoveni și-a recuperat banii achitați pentru un apartament fantomă
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2367565 |  ieri: 2226 |  azi: 1476 |  online: 88   actualizat la: 09.12.2019
Creat de Brand.md