vezi mai mult

Rezultatele Concursului de desene "Protecția Consumatorilor în Culori".
  
 
Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieții, a participat la a XII-a ediție a conferinței Internaționale a IMM-urilor "Moldova Verde"
  
 
Reprezentații Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, au participat la workshop-ul „E-Turism și Protecția Consumatorilor"
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Directorii piețelor comeciale din capitală s-au adunat la o masă rotundă

Directorii piețelor comeciale din capitală s-au adunat la o masă rotundă  

28.04.2016
  1256 Accesări  

Directorii piețelor comerciale din capitală s-au adunat astăzi la o masă rotundă organizată de Agenția pentru Protecția Consumatorilor (APC). În cadrul evenimentului au fost puse în discuții mai multe aspecte precum ar fi: rezultatele controalelor de stat în piețe pentru anul 2015, cele mai frecvente încălcări și prevenirea acestora precum și respectarea drepturilor consumatorului.

În opinia directorului Iurie Eremia, subiectul discutat în cadrul ședinței este unul de o importanță majoră, mai ales că suntem acum în perioada sărbătorilor de primăvară, iar consumatorul tinde să facă tot mai multe achiziții. „Prin acţiunile de informare şi educare din cadrul acestei campanii ne propunem să contribuim la transformarea consumatorului pasiv în unul activ, capabil să-şi apere drepturile de consumator și să facă o alegere rațională  bazătă pe necesitățile proprii" a mai adăugat directorul APC.

În cadrul dialogului au fost discutate teme precum: rezultatele controalelor efectuate în piețe, certificatul de calitate al produselor puse în vînzare, principalele încălcări și modul de a fi evitate, etc. Totodată au fost discutate și obligațiunile agenților economici în activitatea comercială. Potrivit, șefului adjunct al Direcției Control produse Alimentare și Servicii, Veaceslav Ciuhrii, pe parcursul anului 2015 au fost efectuate 27 controale de stat în piețele comerciale, au fost întocmite 32 procese verbale și au fost aplicate amenzi de aprovimativ 100 mii lei. Participanții la eveniment au pus în discuții și problema comerțului stradal și au mențiuonat faptul că este nevoie de a găsi pîrghii comune de lucru pentru a combate acest fenomen și pentru a asigura protecția consumatorului.

Scopul aceste campanii de informare este să contribuie la creşterea capacităţii decizionale a consumatorilor, să informeze consumatorii despre drepturile lor şi, pe de altă parte, să prevină eventualele încălcări din partea agenților economici prin informarea și consilierea în domeniul prevederilor legale și bunelor practici ce țin de protecția drepturilor consumatorilor. 

 

 

 
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Directorii piețelor comeciale din capitală s-au adunat la o masă rotundă
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2359883 |  ieri: 1525 |  azi: 213 |  online: 39   actualizat la: 04.12.2019
Creat de Brand.md