vezi mai mult

Rezultatele Concursului de desene "Protecția Consumatorilor în Culori".
  
 
Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieții, a participat la a XII-a ediție a conferinței Internaționale a IMM-urilor "Moldova Verde"
  
 
Reprezentații Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, au participat la workshop-ul „E-Turism și Protecția Consumatorilor"
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Agenția pentru Protecția Consumatorilor a semnat un Memorandum de înțelegere privind asistența reciprocă în domeniul protecției consumatorilor

Agenția pentru Protecția Consumatorilor a semnat un Memorandum de înțelegere privind asistența reciprocă în domeniul protecției consumatorilor  

24.06.2016
  1812 Accesări  

Directorul Agenției pentru Protecția Consumatorilor, Iurie Eremia, a semnat ieri, la Budapesta, un Memorandum de înțelegere privind asistența reciprocă în domeniul protecției consumatorilor și supravegherea pieței între Agenția pentru Protecția Consumatorilor din Republica Moldova și Autoritatea maghiară pentru Protecția Consumatorilor.

Scopul prezentului Memorandum este cooperarea reciprocă dintre părți în domeniul protecției consumatorilor și supravegherea pieței, în special în domeniul produselor de consum nealimentare, în scopul de a contribui la funcționarea eficientă de protecție a consumatorilor și de supraveghere a pieței dar și să susțină o piață sigură de produse și servicii, orientată spre consumatori din ambele țări.

Directorul Eremia și-a exprimat gratitudinea şi a subliniat importanța sprijinului oferit de către Autoritatea ungară în domeniul Protecției Consumatorilor. De asemenea, partea ungară s-a arătat interesată și dispusă să ofere tot sprijinul necesar privind cooperarea în domeniul dat.

Documentul prevede schimburi de experiență în domeniile menționate, întîlniri și consultări periodice bilaterale, precum și vizite de studiu, cursuri și reuniuni informale ale experților. Partea ungară va oferi asistență în cadrul schimbului de informații în următoarele domenii: cerințele relevante și legislația de armonizare UE în domeniul protecției consumatorilor și supravegherea pieței; asistență practică în timpul punerii în aplicare a măsurilor de armonizare; asistență și sprijin în cazul în care partea moldovenească dorește să se alăture organizațiilor internaționale de supraveghere a pieței și de protecție a consumatorilor; proiecte UE, licitații, evenimente profesionale și conferințe în domeniul protecției consumatorilor și supravegherea pieței.

Ceremonia de semnare a documentului a avut loc în cadrul lucrărilor comisiei interguvernamentale moldo-ungare care a avut loc recent la Budapesta.

 
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Agenția pentru Protecția Consumatorilor a semnat un Memorandum de înțelegere privind asistența reciprocă în domeniul protecției consumatorilor
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2359951 |  ieri: 1525 |  azi: 280 |  online: 12   actualizat la: 04.12.2019
Creat de Brand.md