vezi mai mult

„Ziua Ușilor Deschise” APCSP 2019
  
 
Ajută-l pe Moș Nicolae și Moș Crăciun să aleagă jucării sigure!
  
 
Fii vigilent la alegerea bradului artificial și a decorațiunilor pentru pomul de Crăciun!
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Agenția pentru Protecția Consumatorilor i-a convocat în şedinţă pe reprezentanţi ai mai multor companii petroliere

Agenția pentru Protecția Consumatorilor i-a convocat în şedinţă pe reprezentanţi ai mai multor companii petroliere  

16.08.2016
  7416 Accesări  

Agenția pentru Protecția Consumatorilor a invitat agenții economici din domeniul petrolier la o masă rotundă, în scopul informării și consilierii în domeniul comercializării produselor petroliere cu amănuntul. La eveniment au participat mai reprezentanți ai companiilor petroliere din țară.

Discuțiile s-au axat pe importanța garantării unei piețe sigure privind comercializarea produselor petroliere cu amănuntul. Reprezentanții APC și-au exprimat convingerea că fiecare dintre agenții economici prezenți operează onest și transparent în relația cu consumatorii, cît și cu autoritățile de supraveghere a pieței.           

Conducerea APC a atras atenția comercianților asupra celor mai des reclamate subiecte de către consumatori: lipsa registrului de reclamații,  utilizarea incorectă a mijloacelor de măsurare, marcarea incorectă a produselor, neeliberarea bonului de casă, corectitudinea prestării altor tipuri servicii (magazin alimentar, spălătorie), pe lînga comercializarea produselor petroliere.

Mediul de afaceri a primit recomandări concrete cum să depășească  problemele întîlnite. În acest sens, s-a discutat despre o nouă metodă de soluționare a conflictelor apărute între consumatori și agenții economici, și anume calea medierii problemei și soluționării problemei pe cale amiabilă, evitîndu-se astfel controalele.

Spre finalul evenimentul, reprezentanții companiilor au adresat întrebări din domeniul legislativ, organizatoric, la care au primit consiliere, astfel fiind încurajați să apeleze la Agenția pentru Protecția Consumatorilor ori de cîte ori au nevoie. În cazul în care există întrebări specifice domeniului protecției drepturilor consumatorilor și au nevoie de consiliere, APC este gata mereu să ofere răspunsuri la temă.

 

Pentru marti 16 august,  2016     

SICMM

 

 
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Agenția pentru Protecția Consumatorilor i-a convocat în şedinţă pe reprezentanţi ai mai multor companii petroliere
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2381852 |  ieri: 1418 |  azi: 1179 |  online: 92   actualizat la: 16.12.2019
Creat de Brand.md