vezi mai mult

Rezultatele Concursului de desene "Protecția Consumatorilor în Culori".
  
 
Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieții, a participat la a XII-a ediție a conferinței Internaționale a IMM-urilor "Moldova Verde"
  
 
Reprezentații Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, au participat la workshop-ul „E-Turism și Protecția Consumatorilor"
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Agenția pentru Protecția Consumatorilor îndeamnă la colaborare autoritățile din raionul Ungheni

Agenția pentru Protecția Consumatorilor îndeamnă la colaborare autoritățile din raionul Ungheni  

16.09.2016
  1184 Accesări  

Directorul Agenției pentru Protecția Consumatorilor (APC) Iurie Eremia, împreună cu alți reprezentanți ai insituției au participat la o masă rotundă organizată în colaborare cu Consiliul raional Ungheni. Tema discuțiilor a fost asigurarea protecției consumatorului și îmbunătățirea gradului de informare privind drepturile consumatorului. La dialog au participat reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Centrul de Sănătate Publică, agenți economici din raion, reprezentați ai administrației publice locale, primari, etc.

Potrivit directorului, APC își consolidează tot mai mult eforturile pe acţiuni de informare şi educare a consmatorilor. „ Ne propunem să contribuim la transformarea consumatorului pasiv în unul activ, capabil să-şi apere drepturile de consumator și să facă o alegere rațională  bazătă pe necesitățile proprii" a mai adăugat Iurie Eremia. Totodată, Agenția tinde să contribuie la creşterea responsabilității agenților economici și consilierea lor în domeniul prevederilor legale și bunelor practici ce țin de protecția drepturilor consumatorilor.

Evenimentul a purtat caracterul unui dialog, unde a fost discutată și tema conlucării autorităților, în scopul apărării drepturilor consumatorilor. Astfel, participanții la eveniment au fost îndemnați să acorde o deosebită atenție atunci cînd consumatorilor le sunt încălcate drepturile și solicită ajutor.

Tot în cadrul evenimentului Vicepreședintele raionului Ungheni, Alexandru Brînză a făcut o scurtă prezentare a Programului de modernizare a piețelor agroalimentare din raion pentru perioada 2016-2018, menționînd că unul din obiectivele de bază ale programului este asigurarea protecției consumatorilor și îmbunătățirea gradului de informare a populației. Oficialul a mai adăugat că raionul Ungheni își propune să implementeze și programe educaţionale, atît de către organele centrale de specialitate ale administraţiei publice şi autorităţile administraţiei publice locale, cît şi de asociaţiile obşteşti.

În cadrul dialogului au fost discutate și aspectele obligațiunilor agenților economici în activitatea comercială precum și soluționarea petițiilor pe cale amiabilă. 

 
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Agenția pentru Protecția Consumatorilor îndeamnă la colaborare autoritățile din raionul Ungheni
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2359967 |  ieri: 1525 |  azi: 296 |  online: 28   actualizat la: 04.12.2019
Creat de Brand.md