vezi mai mult

CUM SĂ ALEGEM UN CADOU DE CRĂCIUN?
  
 
Rezultatele Concursului de desene "Protecția Consumatorilor în Culori".
  
 
Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieții, a participat la a XII-a ediție a conferinței Internaționale a IMM-urilor "Moldova Verde"
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » APC convoacă autoritățile din Cahul

APC convoacă autoritățile din Cahul  

17.01.2017
  934 Accesări  

Direcția Protecția Consumatorilor Cahul, a organizat o masă rotundă, în colaborare cu primăria orașului Cahul. La dialog au participat reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Centrului de Sănătate Publică, reprezentați ai administrației publice locale, etc. Una din temele discutate a fost activitatea piețelor din orașul Cahul și problemele de funcționare a acestora. Astfel, reprezentanții APC au amintit despre toate documentele de care trebuie să dispună comercianții pe teritoriul piețelor, asigurarea condițiilor sanitare, precum și despre noile prevederi legale prin care se cere elaborarea și adoptarea, pentru fiecare piață, a unui regulament de funcționare.

Evenimentul a purtat caracterul unui dialog, unde a fost discutată și tema conlucării autorităților, în scopul apărării drepturilor consumatorilor. Astfel, participanții la eveniment au fost îndemnați să acorde o deosebită atenție atunci cînd consumatorilor le sunt încălcate drepturile și solicită ajutor. O altă temă a discuțiilor a fost combaterea comerțului stradal, toți cei prezenți reiterîndu-și dorința și angajamentul privind înlăturarea acestui fenomen. Responsabilii au propus lucrul zilnic asupra reamplasării comercianților în locurile libere din piață. Acest fapt implică o colaborare între toate instituțiile responsabile, pentru ca adresările cetățenilor să fie soluționate operativ, prioritățile fiind securitatea, drepturile și protecția consumatorilor, condiții salubre pe străzi și spații autorizate de comerț.

 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » APC convoacă autoritățile din Cahul
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2365382 |  ieri: 2022 |  azi: 1716 |  online: 90   actualizat la: 06.12.2019
Creat de Brand.md