vezi mai mult

CUM SĂ ALEGEM UN CADOU DE CRĂCIUN?
  
 
Rezultatele Concursului de desene "Protecția Consumatorilor în Culori".
  
 
Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieții, a participat la a XII-a ediție a conferinței Internaționale a IMM-urilor "Moldova Verde"
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Consumatorii vor fi informați despre produsele alimentare

Consumatorii vor fi informați despre produsele alimentare  

30.01.2017
  2467 Accesări  

Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul de lege privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentareDocumentul sporeşte măsurile de protecție a sănătății consumatorilor și garantează respectarea drepturilor acestora. Potrivit documentului, orice produs alimentar, destinat consumatorilor individuali sau unităților de alimentație publică, trebuie să fie însoțit obligatoriu de informații privind denumirea produsului, lista ingredientelor utilizate, cantitatea netă a acestuia, data limită de consum, condiții speciale de păstrare. Datele vor fi  indicate pe ambalaj şi vor fi uşor vizibile.
 
Totodată, documentul include lista de alimente care pot cauza alergii și lista produselor alimentare care conţin adaosuri de ingrediente specifice. Controlul pieţii privind respectarea cerinţelor de etichetare a produselor alimentare va fi asigurat de Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA), iar noile prevederi vor responsabiliza agenții economici să asigure calitatea produselor alimentare comercializate. Documentul urmează să fie examinat de Parlament.
 
Tot astăzi, Guvernul a aprobat hotărârea privind punerea în aplicare a Sistemului rapid de alertă pentru alimente şi furaje la nivel naţional. Măsura asigură depistarea imediată a riscurilor directe sau indirecte pentru sănătatea umană, cauzate de produsele alimentare sau de hrana pentru animale.
 
Conform noilor prevederi, autoritățile vor asigura schimbul operativ de informații cu privire la riscurile depistate și măsurile luate pentru combaterea acestora. Sistemul rapid de alertă va fi gestionat de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, cu participarea Ministerului Sănătății, Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Ministerului Afacerilor Interne, a Serviciului Vamal și a Agenției pentru Protecția Consumatorilor.

 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Consumatorii vor fi informați despre produsele alimentare
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2365380 |  ieri: 2022 |  azi: 1714 |  online: 88   actualizat la: 06.12.2019
Creat de Brand.md