vezi mai mult

Rezultatele Concursului de desene "Protecția Consumatorilor în Culori".
  
 
Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieții, a participat la a XII-a ediție a conferinței Internaționale a IMM-urilor "Moldova Verde"
  
 
Reprezentații Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, au participat la workshop-ul „E-Turism și Protecția Consumatorilor"
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » APC mai aproape de agenții economici din Criuleni

APC mai aproape de agenții economici din Criuleni  

16.02.2017
  924 Accesări  

Peste o sută de agenți economici sau adunat au participat la o ședință de lucru organizată de Agenția pentru Protecția Consumatorilor, în colaborare cu Consiliul raional Criuleni. La dialog au participat și reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratului de poliție, reprezentați ai administrației publice locale, etc.  Specialiștii APC au familiarizat participanții cu ultimile modificări ale legislației privind protecția consumatorilor. Astfel participanții  au fost atenționați asupra obligațiilor comercianților și prestatorilor de servicii în vederea informării consumatorilor prin intermediul etichetelor. În vederea protecției intereselor economice ale consumatorilor  s-a atenționat asupra stricteții eliberării bonului de casă, a prezenței indicatoarelor de prețuri pentru produsele vândute, asupra practicilor comerciale incorecte. S-au făcut referiri cu privire la termenii de valabilitate a produselor alimentare.

Evenimentul a purtat caracterul unui dialog, unde a fost discutată și tema conlucrării autorităților, în scopul apărării drepturilor consumatorilor. Astfel, participanții la eveniment au fost îndemnați să acorde o deosebită atenție atunci când consumatorilor le sunt încălcate drepturile și solicită ajutor. Cele mai multe întrebări din partea agenților economici au fost adresate referitor la returnarea produselor și noua modificare a Legii privind comerțul interior. O altă temă a discuțiilor a fost combaterea comerțului stradal, toți cei prezenți exprimîndu-și nemulțumirea de prezența acestui fenomen. S-a concluzionat faptul că în scopul eradicării acestui fenomen este necesară o colaborare între toate instituțiile responsabile, pentru ca adresările cetățenilor să fie soluționate operativ, prioritățile fiind securitatea, drepturile și protecția consumatorilor.

APC desfășoară asemenea întâlniri cu agenții economici din fiecare raion. Prin aceste acțiuni ne  propunem intensificarea informării agenţilor economici în vederea educării acestora întru prevenirea şi combaterea practicilor comerciale, care ar putea să afecteze interesele legale ale consumatorilor precum și familiarizarea cu obligaţiile şi responsabilităţile agenţilor economici în vederea respectării drepturilor. În același timp, Agenția tinde să contribuie la creşterea responsabilității agenților economici și consilierea lor în domeniul prevederilor legale și bunelor practici ce țin de protecția drepturilor consumatorilor.

 
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » APC mai aproape de agenții economici din Criuleni
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2359901 |  ieri: 1525 |  azi: 231 |  online: 10   actualizat la: 04.12.2019
Creat de Brand.md