vezi mai mult

Rezultatele Concursului de desene "Protecția Consumatorilor în Culori".
  
 
Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieții, a participat la a XII-a ediție a conferinței Internaționale a IMM-urilor "Moldova Verde"
  
 
Reprezentații Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, au participat la workshop-ul „E-Turism și Protecția Consumatorilor"
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » APC continuă șirul vizitelor de informare

APC continuă șirul vizitelor de informare  

31.03.2017
  1003 Accesări  

Elevii din mai multe instituții de învățământ profesional s-au întâlnit cu reprezentanți ai APC în cadrul unor vizite de consultanță desfășurate în Orhei, Ștefan Vodă, Telenești, Rezina, etc. Tinerii consumatori sunt informați despre drepturile consumatorilor și cele mai frecvente încălcări ale acestora. Întîlnirile se desfăşoară după principiul familiarizării participanţilor cu prevederile actelor legislative în vigoare, întrebări-răspunsuri, precum şi reliefarea problemelor existente a consumatorilor participanți la dialog. Elevii s-au arătat interesați cel mai mult despre modul corect de reclamare a produselor neconforme, restituirea mărfii sau a contravalorii produselor neconforme, cît și despre practicile comerciale incorecte și clauzele abuzive în contracte.

Vizite de acest fel sunt organizate și în localitățile rurale. Aici inspectorii se întîlnesc cu agenții economici și cu localnicii consumatori și pun în discuții principalele probleme depistate în domeniul protecției consumatorilor.  APC și-a propus drept obiectiv, informarea agenților economici precum și consilierea în domeniul prevederilor legale și bunelor practici ce țin de protecția drepturilor consumatorilor. 

Realizarea acestor vizite este orientată spre prevenirea şi combaterea practicilor care afectează interesele legale şi drepturile consumatorilor, cu intenţia de a schimba atitudinea şi comportamentul consumatorilor în scopul formării unei conştiinţe critice şi responsabilităţi sociale. APC vine să vă reamintească că scopul acestor vizite de consultanță este de a informa şi educa consumatorii. Prin aceste acțiuni, Agenția pentru Protecția Consumatorilor în calitate de organizator, tinde să contribuie la creşterea capacităţii decizionale a consumatorilor.

 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » APC continuă șirul vizitelor de informare
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2359881 |  ieri: 1525 |  azi: 211 |  online: 37   actualizat la: 04.12.2019
Creat de Brand.md