vezi mai mult

Rezultatele Concursului de desene "Protecția Consumatorilor în Culori".
  
 
Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieții, a participat la a XII-a ediție a conferinței Internaționale a IMM-urilor "Moldova Verde"
  
 
Reprezentații Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, au participat la workshop-ul „E-Turism și Protecția Consumatorilor"
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Discuții pe marginea implementării Acordului de colaborare dintre APC și ANPC România

Discuții pe marginea implementării Acordului de colaborare dintre APC și ANPC România  

07.04.2017
  5894 Accesări  

Șef Direcție Control Produse Alimentare și Servicii, dl Ciuhrii Veaceslav, a avut astăzi o întrevedere neoficială cu doi dintre membrii conducerii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, dl Paul Silviu Anghel, Director General Direcția Generală Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană și dl Benghe Mihaita Mirel, Șef Birou de Control și Supraveghere Piață Produse Alimentare si Prestări Servicii Alimentare.

Reprezentanții autorităților cu funcție de protecție a consumatorilor au discutat despre punerea în aplicare a Acordului de colaborare, semnat la sfârșitul anului trecut. Documentul prevede schimb de experiență privind dezvoltarea cadrului legislativ, instituțional și procedural, pornind de la obiectivele de armonizare a legislației RM cu legislația UE, organizarea seminarelor și conferințelor comune, precum și vizite de studiu, cursuri, inclusiv participarea la acțiuni de control. Partea română s-a arătat interesată și dispusă să ofere sprijinul necesar privind cooperarea în domeniu.

Discuțiile s-au axat pe competențele comune ale autorităților, în special ce ține de domeniul alimentar: controale tematice, expertizele de laborator, etichetarea și marcarea produselor alimentare conform cerințelor etc. Participanții la discuții au subliniat interesul celor două instituţii de a stabili, în timpul cel mai apropiat, relaţii de cooperare în domeniile prioritare, cum ar fi informarea și educarea consumatorilor, dezvoltarea sistemului de supraveghere a pieții și menținerea pe piață a produselor și serviciilor sigure și orientate spre consumator.

 
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Discuții pe marginea implementării Acordului de colaborare dintre APC și ANPC România
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2359929 |  ieri: 1525 |  azi: 258 |  online: 37   actualizat la: 04.12.2019
Creat de Brand.md