vezi mai mult

TABLOUL SĂPTĂMÂNAL AL RECLAMAȚIILOR
  
 
Vizită metodică la producătorul de zahăr "Domnița", Südzucker Moldova
  
 
Pentru primul trimestru al anului 2018, consumatorilor le-a fost restituită o sumă de peste 270 mii lei
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Angajații Agenției instruiți despre integritatea funcționarului public

Angajații Agenției instruiți despre integritatea funcționarului public  

03.05.2017
  838 Accesări  

Agenția pentru Protecția Consumatorilor (APC) în colaborare cu Autoritatea Națională de Integritate (ANI) au organizat un seminar de instruire cu privire la conflictual de interese și modul de soluționare a acestuia precum și integritatea profesională a funcționarului public pentru funcționarii publici din cadrul APC.

Scopul acestui seminar a fost de a familiariza funcționarii publici cu esența şi terminologia din domeniu, cu prevederile legislației naționale și de a explica minuțios și explicit ce reprezintă un conflict de interese și ce prevede modul de soluționare a acestuia.  Au fost puse în discuții mai multe aspect ale acestei laturi, precum ar fi: măsuri de sensibilizare anticorupţie şi cultivare a intoleranţei faţă de corupţie în instituţiile publice şi private, inclusiv încurajarea denunţării corupţiei, normele de conduită profesională a funcţionarilor publici, a persoanelor cu funcţii de demnitate publică şi a altor persoane care prestează servicii publice.

Anatolie Donciu, președintele ANI, în calitatea sa de formator a menționat că integritatea profesională și responsabilitatea autorității publice față de societate sunt elementele care stau la baza încrederii în instituții.

Pe parcursul seminarului funcționarii la instruire au manifestat un interes sporit faţă de temele puse în dezbatere, implicîndu-se activ în ceea ce ţine de identificarea calităţilor unui funcționar public integru, ceea ce a dus la un dialog constructiv bazat pe întrebări și răspunsuri argumentate și concluzive. Cursul a fost organizat în scopul realizării și asigurării respectării prevederilor art. 37 al Legii nr. 158-XVI din 4 iulie 2008 cu privire la funcţia publică şi statutul funcţionarului public și a Planului de integritate al Agenției pentru Protecția Consumatorilor.

 
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Angajații Agenției instruiți despre integritatea funcționarului public
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 1530393 |  ieri: 1332 |  azi: 367 |  online: 12   actualizat la: 27.04.2018
Creat de Brand.md