vezi mai mult

TABLOUL SĂPTĂMÂNAL AL RECLAMAȚIILOR
  
 
Vizită metodică la producătorul de zahăr "Domnița", Südzucker Moldova
  
 
Pentru primul trimestru al anului 2018, consumatorilor le-a fost restituită o sumă de peste 270 mii lei
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Telefoane mobile în valoare de peste 15 mii lei au fost returnate la magazin

Telefoane mobile în valoare de peste 15 mii lei au fost returnate la magazin  

11.05.2017
  1577 Accesări  

Doi consumatori din or. Chișinău au procurat telefoane mobile din magazine specializate din capitală. Peste puțin timp de utilizare telefoanele s-au dovedit a fi cu defecte. Nefiind mulţumiți de calitatea produselor procurate s-au adresat la agenții economici, însă examinarea adresărilor era amânată, de cele mai multe ori. În urma petițiilor parvenite la Agenția pentru Protecția Consumatorilor (APC), inspectorii din cadrul agenției au demarat cercetări în cazurile înregistrate. Într-un final, petițiile consumatorilor au fost soluționate pe cale amiabilă, restituindu-li-se, astfel, contravaloarea produselor procurate, iar comerciantul a fost informat despre obligațiile și drepturile vânzătorului  și  avertizat să respecte drepturile  consumatorilor, neadmițând ulterior asemenea încălcări.

Cei mai mulţi consumatori care apelează la Agenţia pentru Protecţia Consumatorului o fac pentru că sunt sfătuiţi, şi nu din proprie iniţiativă. Puţini dintre ei îşi cunosc drepturile, de aceea au nevoie de ajutor atunci când întocmesc o petiţie. Timp de 14 zile, consumatorii sunt în drept să returneze un produs nealimentar cumpărat, cerând înlocuirea sau întoarcerea contravalorii acestuia. Este necesar și obligatoriu ca să se prezinte bonul de casă, iar produsul returnat trebuie să fie fără defecte şi lovituri mecanice, să fie păstrată eticheta şi cutia, iar starea acestuia să îi permită vânzătorului să îl repună în comerţ. Nu pot fi schimbe sau returnate bijuteriile din metale preţioase şi semipreţioase, lenjeria de corp şi de pat, ciorapii şi articolele de igienă, produsele de cosmetică şi parfumerie, etc.

Dacă v-ați ciocnit cu asemenea situații, Hotărârea Guvernului Nr. 1465 din  08.12.2003 cu privire la aprobarea Regulilor de înlocuire a produselor nealimentare şi a termenelor de garanţie vă poate fi de folos.

Dragi consumatori, nu ezitați să apelați la Agenția pentru Protecția Consumatorilor atunci cînd se încalcă drepturile dumneavoastră în calitate de consumator. Ne puteți găsi la  TELEFONUL CONSUMATORULUI 022 741 464   sau la adresa, mun. Chişinău, sectorul Centru, str.Vasile Alecsandri 78, etajul 1. bir. 102. 

 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Telefoane mobile în valoare de peste 15 mii lei au fost returnate la magazin
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 1530393 |  ieri: 1332 |  azi: 367 |  online: 12   actualizat la: 27.04.2018
Creat de Brand.md