vezi mai mult

„Ziua Ușilor Deschise” APCSP 2019
  
 
Ajută-l pe Moș Nicolae și Moș Crăciun să aleagă jucării sigure!
  
 
Fii vigilent la alegerea bradului artificial și a decorațiunilor pentru pomul de Crăciun!
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Fiți precauți la procurarea legumelor și fructelor!

Fiți precauți la procurarea legumelor și fructelor!  

16.05.2017
  1201 Accesări  

În fiecare an, la începutul sezonului de legume autohtone, Agenția pentru Protecția Consumatorilor desfășoară în acest scop vizite de informare pentru consumatori. Am efectuat și în acest an o vizită în una din piețele din capitală, la tarabele de legume, însoțiți fiind de un aparat care indică în doar câteva clipe nivelul de reziduuri de nitraţi din produsele vegetale. Ţinta noastră au fost legumele autohtone  găsite în tarabele de la piaţă.  În majoritatea legumelor testate nivelul reziduurilor de nitrați a fost în limita admisibilă. Doar la cartofii noi, cantitatea acestor reziduuri era trecută peste limită cu câteva zeci de unități. Specialiştii spun însă că rezultatele nu ar trebui să ne îngrijoreze, iar comercianţii din piață susţin că produsele sunt testate zilnic înainte să ajungă pe tarabe

Un asemenea aparat, nitratometru, este accesibil pe piața din țară şi poate fi folosit de oricine şi în orice loc, fie la magazin, la piaţă sau chiar acasă.

Produsele care conţin nitraţi devin nocive pentru organismul uman atunci când sunt consumate în cantităţi exagerate. Medicii spun că legumele care absorb cele mai mici cantităţi de nitraţi sunt fasolea, broccoli, vinetele, conopida, mazărea, ciupercile, ardeii, roşiile, ceapa, prazul şi sparanghelul.

APC recomandă consumatorilor să cumpere produse alimentare doar din locuri autorizate şi să ceară certificate de calitate şi provenienţă a mărfii.

 
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Fiți precauți la procurarea legumelor și fructelor!
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2381888 |  ieri: 1418 |  azi: 1214 |  online: 4   actualizat la: 16.12.2019
Creat de Brand.md