vezi mai mult

TABLOUL SĂPTĂMÂNAL AL RECLAMAȚIILOR
  
 
Curs de instruire privind identificarea produselor contrafăcute
  
 
CAMPANIA DE INFORMARE A PRESTATORILOR DE SERVICII ÎN REGIM TAXI
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Angajații Agenției pentru Protecția Consumatorilor instruiți de BNM

Angajații Agenției pentru Protecția Consumatorilor instruiți de BNM  

09.06.2017
  700 Accesări  

Conform Planul de acțiuni pentru perioada a doua (2017-2020) privind implementarea Strategiei in domeniul protecției consumatorilor pentru anii 2013-2020, Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Banca Națională a Moldovei sunt autoritățile responsabile de promovarea, controlul și supravegherea respectării legislației precontractuale, contractuale și postcontractuale în domeniul prestării serviciilor de plată și emiterii de monedă electronică.

În acest context, funcționarii Agenției pentru Protecția Consumatorilor au participat la un curs de instruire organizat de Banca Națională a Moldovei. Cursul a fost organizat în scopul dezvoltării capacităților inspectorilor APC de a realiza și asigura respectarea prevederilor Legii nr. 114 din 18.05.2012 cu privire la serviciile de plată şi moneda electronică. Prezenta lege reglementează activitatea prestatorilor de servicii de plată şi a emitenţilor de monedă electronică, condiţiile şi modul de licenţiere a acestora, regimul de transparenţă a condiţiilor de prestare a serviciilor de plată, de emitere şi de răscumpărare a monedei electronice, drepturile şi obligaţiile prestatorilor de servicii de plată, ale emitenţilor de monedă electronică în contextul prestării serviciilor cu titlu profesional, drepturile şi obligaţiile utilizatorilor de servicii, supravegherea prudenţială a prestatorilor de servicii de plată şi a emitenţilor de monedă electronică.

În cadrul instruirilor au fost puse în discuție contravențiile cu privire la serviciile de plată şi moneda electronică, care se constată și se examinează de către APC. De asemenea s-au discutat aspecte ale protejării drepturilor şi intereselor legitime ale consumatorilor - utilizatori ai serviciilor de plată şi ale deţinătorilor de monedă electronică. Pe final, APC și BNM au convenit să colaboreze strîns în vederea informării reciproce asupra sesizărilor care parvin de la consumatori în domeniul respectiv.

 

 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Angajații Agenției pentru Protecția Consumatorilor instruiți de BNM
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 1594602 |  ieri: 670 |  azi: 104 |  online: 12   actualizat la: 18.06.2018
Creat de Brand.md