vezi mai mult

TABLOUL SĂPTĂMÂNAL AL RECLAMAȚIILOR
  
 
Curs de instruire privind identificarea produselor contrafăcute
  
 
CAMPANIA DE INFORMARE A PRESTATORILOR DE SERVICII ÎN REGIM TAXI
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Directorul Iurie Eremia: Scopul nostru este de a proteja consumatorii

Directorul Iurie Eremia: Scopul nostru este de a proteja consumatorii  

15.06.2017
  1933 Accesări  

Directorul Agenției pentru Protecția Consumatorilor, Iurie Eremia și Veaceslav Ciuhrii, șef Direcția control produse alimentare și servicii, au participat la ședința Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru, prezidată de Premierul Pavel Filip.

Subiectul ședinței de lucru din cadrul platformei de discuții a fost Angajamentul și Foaia de parcurs a politicilor investiționale a Consiliului Economic și prezentarea soluțiilor pentru eliminarea deficiențelor în activitatea ANSA.

La dialog au participat atît reprezentanții mediului de afaceri cît și reprezentanții autorităților publice (ANSA, AmCham, Asociația Investitorilor Străini din Moldova, Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova, Asociația Businessului European din Moldova).

Una din problemele discutate în cadrul ședinței a fost gestionarea produselor expirate. Premierul a solicitat ca antreprenorii împreună cu reprezentanții autorităților de stat să vină, în termen de două săptămâni, cu soluții concrete pentru această problemă. Astfel a dispus formarea unui grup de lucru în cadrul Consiliului Economic întru crearea unor mecanisme de supraveghere pentru prevenirea introducerii produselor expirate în circuitul alimentar.

„Atunci cînd în cadrul unui control de stat efectuat de Agenția pentru Protecția Consumatorilor sunt depistate loturi de produse expirate, trebuie să avem siguranța că ele nu sunt reintroduse în circuitul alimentar. Scopul nostru este de a proteja consumatorii”, a spus Iurie Eremia.

În cadrul ședinței, reprezentanții comunității de business au apreciat acțiunile întreprinse de Executiv privind susținerea mediului de afaceri şi au declarat că sunt deschiși spre dialog și deciși să se implice activ în elaborarea unui cadru legislativ care să susțină dezvoltarea mediului de afaceri.

 
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Directorul Iurie Eremia: Scopul nostru este de a proteja consumatorii
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 1594599 |  ieri: 670 |  azi: 102 |  online: 10   actualizat la: 18.06.2018
Creat de Brand.md