vezi mai mult

Ajută-l pe Moș Nicolae și Moș Crăciun să aleagă jucării sigure!
  
 
Fii vigilent la alegerea bradului artificial și a decorațiunilor pentru pomul de Crăciun!
  
 
Alegeți instalații luminoase sigure pentru pomul de Crăciun!
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Instruiri cu privire la Regulamentul de funcţionare a Sistemului de schimb rapid de informaţii privind produsele periculoase

Instruiri cu privire la Regulamentul de funcţionare a Sistemului de schimb rapid de informaţii privind produsele periculoase  

16.06.2017
  441 Accesări  

Inspectorii Agenției pentru Protecția Consumatorilor au fost instruiți de către experți din cadrul Ministerului Economiei în domeniul Sistemului de schimb rapid de informaţii privind produsele periculoase. În cadrul instruirilor au fost puse în discuție atribuțiile membrilor rețelei, principalele atribuții ale punctului de contact național, tipurile de notificări, modul de completare a formularului de notificare etc.

Potrivit prevederilor art.81 din Legea nr. 422-XVI din 22.12.2006 privind securitatea generală a produselor, funcţionarea sistemului de schimb rapid de informaţii privind produsele periculoase este asigurată de Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor.

Astfel, conform Regulamentului de funcţionare a Sistemului de schimb rapid de informaţii privind produsele periculoase (în continuare – Sistem), aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 1116 din 07.10.2016, Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor (APC) este organul competent, desemnat în calitate de punct de contact naţional. În calitate de membri ai rețelei la nivel naţional au fost desemnate mai multe autorități de supraveghere a pieței.

Regulamentul stabileşte procedurile şi mecanismele de funcţionare a Sistemului la nivel naţional între autorităţile de supraveghere a pieţei privind măsurile corective adoptate cu privire la produsele nealimentare care prezintă un risc grav pentru sănătatea şi siguranţa consumatorilor, precum şi concluziile referitoare la efectuarea acţiunilor subsecvente informaţiilor transmise.

Scopul Sistemului constă în prevenirea şi restricţionarea punerii la dispoziţie pe piaţă a produselor nealimentare care prezintă un risc grav pentru sănătatea şi siguranţa consumatorilor, monitorizarea eficacităţii şi coerenţei activităţilor întreprinse de către autorităţile de supraveghere a pieţei și promovarea asigurării coerente a respectării cerinţelor din cadrul legal privind siguranţa produselor.

 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Instruiri cu privire la Regulamentul de funcţionare a Sistemului de schimb rapid de informaţii privind produsele periculoase
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2372956 |  ieri: 2337 |  azi: 139 |  online: 17   actualizat la: 11.12.2019
Creat de Brand.md