vezi mai mult

Rezultatele Concursului de desene "Protecția Consumatorilor în Culori".
  
 
Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieții, a participat la a XII-a ediție a conferinței Internaționale a IMM-urilor "Moldova Verde"
  
 
Reprezentații Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, au participat la workshop-ul „E-Turism și Protecția Consumatorilor"
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Campanie de informare organizată în ajunul noului an școlar

Campanie de informare organizată în ajunul noului an școlar  

31.08.2017
  984 Accesări  

În ajunul noului an școlar, Agenția pentru Protecția Consumatorilor (Agenția) a inițiat campania de informare a publicului larg în special a consumatorilor, privind calitatea și securitatea rechizitelor și uniformelor școlare. 

Inspectorii Agenției au fost prezenți la tîrgurile de articole pentru școală, în piețe și centre comerciale, unde au informat consumatorii în vederea asigurării unui nivel ridicat de protecţie a intereselor publice, cum ar fi sănătatea şi siguranţa copiilor de vîrstă școlară, care de regulă ramîn nesupravegheați de părinți o bună parte a zilei.

Grăbiți să cumpere toate cele necesare copiilor pentru începutul anului școlar, părinții au de ales între rechizite, încălțăminte și haine vândute în piețe, magazine și târguri specializate. Inspectorii de la Agenția pentru Protecția Consumatorilor avertizează că unele produse ar putea fi periculoase pentru sănătatea copiilor.

În cadrul vizitelor de consultanță inspectorii au oferit consumatorilor informații și sfaturi în vederea alegeri corecte a produselor industriale:

1. Cumpărați rechizite din magazinele autorizate.

2. Citiți eticheta. Fiți atenți la recomandările de siguranţă,denumirea produsului, cantitatea, prețul, termenul de garanție sau de valabilitate, riscuri previzibile, contraindicații, modul de utilizare etc.

3. Alegeți rechizitele adecvate vârstei copilului şi abilităţilor lui. Rechizitele care nu sunt destinate unui copil de o anumită categorie de vârstă pot prezenta riscuri pentru siguranţa lui.

4. Acordați atenție deosebită imitaţilor de produse alimentare, produsele care, deşi nu sînt produse alimentare, după formă, miros, culoare, prezentare, ambalaj, etichetă, volum sau dimensiune, pot fi confundate de consumatori, în special de copii, cu produsele alimentare (ex: radiera de forma căpșunii).

5. Hainele pentru copii cu cordoane și șireturi în regiunea capului sau a gâtului prezintă riscuri de rănire și strangulare și trebuie să fie îndepărtate. Hainele pentru copii nu ar trebui să aibă șireturi cu capetele libere prea lungi, deoarece acestea pot fi prinse în ușile automobilelor și pot provoca grave leziuni. Hainele și încălțămintea pentru copii trebuie să fie însoțită de certificat igienic ce dovedește inofensivitatea produsului.

6. Ghiozdanul trebuie să aibă o formă anatomică, potrivit spatelui, să nu atingă coapsele copilului, să fie la nivelul spatelui. Panglicile de fixare pe umeri trebuie să aibă 5 cm lățime. Este recomandat ca ghiozdanele destinate elevilor să fie dotate cu benzi reflectorizante.

7. Solicitați bonul de casă, astfel veți putea confirma faptul efectuării cumpărăturii, în cazul în care produsul se dovedește a fi neconform.

 
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Campanie de informare organizată în ajunul noului an școlar
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2359880 |  ieri: 1525 |  azi: 210 |  online: 36   actualizat la: 04.12.2019
Creat de Brand.md