vezi mai mult

Ședință de lucru a reprezentanților APCSP cu Organizația Națională de Protecție a Consumatorilor din România
  
 
SINTEZA SĂPTĂMÂNALĂ A RECLAMAȚIILOR
  
 
ATENȚIE, TAXIMETRIȘTI FALȘI!
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Un laborator medical a returnat unei familii 4000 lei , în urma eliberării unor rezultate greșite

Un laborator medical a returnat unei familii 4000 lei , în urma eliberării unor rezultate greșite  

22.09.2017
  526 Accesări  

Se poate întîmpla ca pacientul să plătească pentru greșelile din sistemul medical. Însă, puțini sunt cei  care sesizează faptul că au ajuns să fie sceptici atunci când vine vorba de efectuarea unor analize medicale și  să aibă curajul de a înștiința organele competente despre erorile rezultatelor primite la analize. Pentru a se asigura de rezultatul analizelor medicale efectuate, tot mai mulţi aleg să ducă probe către mai multe laboratoare, pentru a compara astfel indicii rezultaţi.

Este și cazul unei familii din capitală care în urma unor rezultate greșite eliberate de un laborator a fost nevoită să primească un tratament anevoios. Familia a ales să meargă la un centru medical pentru recomadările unui medic în ceea ce privește un șir de analize medicale. În urma recoltării probelor, rezultatul s-a dovedit a fi  pozitiv pentru poziția testată. Din motiv că simptomele lipseau pentru infecția dată dna a repetat  analiza la alte două laboratoare, unde rezultatul a fost negativ.

Tratamentul primit a fost unul anevoios, medicamentele avînd și efecte secundare. Peste ceva timp de la tratament, soții au mers să repete șirul de analize, la fel, la cîteva laboratoare diferite. S-a repetat aceeași poveste cu rezultatele și s-a adeverit că soții erau perfect sănătoși iar infecțiile depistate sunt doar pe hîrtie. Atît tratamentul cît și efectuarea analizelor au provocat familiei un prejudiciul materiale, al cărui cuantum se ridică la aproximativ 4000 lei. Astfel, familia a hotărît să depună o petiție la Agenția pentru Protecția Consumatorilor. În urma discuțiilor cu administrația laboratorului, conflictul s-a mediat, rambursându-i-se familiei în cauză costurile analizelor.  

 

Dragi consumatori, nu ezitați să apelați la Agenția pentru Protecția Consumatorilor atunci cînd se încalcă drepturile dumneavoastră în calitate de consumator. Ne puteți contacta la TELEFONUL CONSUMATORULUI 022-74-14-64 sau la adresa, mun. Chişinău, sectorul Centru, str.Vasile Alecsandri 78, etajul 1.

 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Un laborator medical a returnat unei familii 4000 lei , în urma eliberării unor rezultate greșite
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 1716223 |  ieri: 594 |  azi: 66 |  online: 1   actualizat la: 19.10.2018
Creat de Brand.md