vezi mai mult

Atenție la procedurile de înfrumusețare pe care le folosiți!
  
 
Consumatorii sunt informați despre importanța etichetei energetice a electrocasnicelor
  
 
Inspectorii APCSP s-au întrunit în cadrul unui atelier de lucru la Soroca și Florești
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Rospotrebnadzor și Agenția pentru Protecția Consumatorilor au purtat noi discuții

Rospotrebnadzor și Agenția pentru Protecția Consumatorilor au purtat noi discuții  

09.10.2017
  927 Accesări  

În data de 06 octombrie 2017, la Chișinău s-au desfășurat lucrările Sesiunii a XIII-a a Consiliului Consultativ pentru protecția drepturilor consumatorilor din cadrul Comunității Statelor Independente (în continuare Consiliul CSI), președinția căruia a fost  reprezentată de către Dna Anna POPOVA- Conducătorul autorității ”Rospotrebnadzor”  din Rusia, co-președinte fiind Directorul Agenției pentru Protecția Consumatorilor din Republica Moldova, Dnul Iurie EREMIA .

La eveniment au participat conducătorii și reprezentanții autorităților omoloage din Armenia, Belarus, Kazakhstan, Kirgizstan, Georgia, Moldova,  Rusia,  Tajikistan, precum și oaspeții de onoare, Dnul Vitalie IURCU -  Viceministrul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova, Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Dnul Farit MUHAMETȘIN, Medicul-Șef sanitar de Stat al  Republicii Moldova  Dna Aliona SERBULENCO și  reprezentanții altor autoritățir cu funcții de protecție a consumatorilor din Republica Moldova.

În cadrul  desfășurării sesiunii Consiliul CSI, au fost prezentate informații privind protecția drepturilor și intereselor economice ale consumatorilor în Republica Moldova, utilizarea bunelor practici în acest domeniu, realități și perspective, principalele evenimente care au avut loc în cadrul CSI și situația socio-economică a statelor membre ale CSI, colaborarea internațională în acest domeniu. Lucrările Consiliului au trasat problemele majore care vor fi examinate și discutate la următoarea sesiune care își va desfășura lucrările la începutul anului 2018 în orașul Erevan, Republica Armenia.

Pe parcursul sesiunii a XIII-a a Consiliului Consultativ, între Republica Moldova și Republica Kirgizstan a fost semnat un Acord de Colaborare în domeniul protecției consumatorilor. Documentul are drept scop stabilirea unui cadru durabil de colaborare între părţi în vederea contribuirii la scăderea riscului de apariție a produselor periculoase pe piață, precum și a nivelului tranzacțiilor prejudiciabile pentru consumatori. Conform prevederilor Acordului încheiat, autoritățile menționate vor desfășura în comun activități de informare. Părțile vor  realiza programe, proiecte comune în domeniile conexe pentru valorificarea potențialului uman și schimbul periodic de experiență în domeniul supravegherii pieței și protecției consumatorilor.

 

 
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Rospotrebnadzor și Agenția pentru Protecția Consumatorilor au purtat noi discuții
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 1799847 |  ieri: 1663 |  azi: 477 |  online: 10   actualizat la: 18.12.2018
Creat de Brand.md