vezi mai mult

Rezultatele Concursului de desene "Protecția Consumatorilor în Culori".
  
 
Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieții, a participat la a XII-a ediție a conferinței Internaționale a IMM-urilor "Moldova Verde"
  
 
Reprezentații Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, au participat la workshop-ul „E-Turism și Protecția Consumatorilor"
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » APCSP în dialog cu agenții economicii din or. Ceadîr-Lunga

APCSP în dialog cu agenții economicii din or. Ceadîr-Lunga  

05.12.2017
  945 Accesări  

Direcția Protecția Consumatorului Cahul în colaborare cu autoritățile locale din or. Ceadîr-Lunga au organizat  o masă rotundă cu participarea administrației publice locale și a mai multor agenți economici din teritoriu. Tema discuțiilor a fost asigurarea protecției consumatorului și creșterea gradului de informare privind drepturile consumatorului. În cadrul dialogului au fost discutate mai multe aspecte ale noilor prevederi legislative precum și despre certificatul de calitate al produselor plasate pe piață, asigurarea metrologică a mijloacelor de măsurare, întocmirea corectă a indicatoarelor de preț, lista produselor care pot fi sau nu înlocuite cu un produs similar, drepturile consumatorilor, principalele încălcări și modul de a fi evitate etc. Au fost discutate și obligațiunile agenților economici în activitatea comercială, precum și subiectul conlucrării dintre autorități, în scopul apărării drepturilor consumatorilor. Prin aceste acțiuni APCSP își propune intensificarea informării agenţilor economici în vederea educării acestora întru prevenirea şi combaterea practicilor comerciale incorecte, familiarizării cu obligaţiile şi responsabilităţile agenţilor economici în vederea respectării drepturilor consumatorilor. Totodată, Agenția tinde să contribuie la creşterea responsabilității agenților economici și consilierea lor în domeniul prevederilor legale și bunelor practici ce țin de protecția drepturilor consumatorilor. La finalul întâlnirii agenții economici s-au arătat mulțumiți și au declarat că astfel de întruniri sunt binevenite, iar pentru ei siguranța consumatorului este unul din scopurile principale.

 
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » APCSP în dialog cu agenții economicii din or. Ceadîr-Lunga
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2359915 |  ieri: 1525 |  azi: 245 |  online: 24   actualizat la: 04.12.2019
Creat de Brand.md