vezi mai mult

Consumatorii sunt informați despre importanța etichetei energetice a electrocasnicelor
  
 
Inspectorii APCSP s-au întrunit în cadrul unui atelier de lucru la Soroca și Florești
  
 
Vizite de consultanță în centre comerciale în perioada sărbătorilor de iarnă
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor îşi schimbă denumirea în Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei

Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor îşi schimbă denumirea în Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei  

14.12.2017
  161 Accesări  

Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor (APC) îşi schimbă denumirea în Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei (APCSP), conform obiectivului reformei guvernamentale privind atingerea unui nivel înalt al eficienţei controlului de stat asupra activităţii de întreprinzător, precum şi micşorarea presiunii asupra mediului de afaceri.

În contextul reformei organelor de control, APCSP a preluat patru unităţi de funcţii în domeniul siguranţei ocupaţionale de la Inspectoratul de Stat al Muncii şi alte cinci unităţi de personal de la Agenţia Turismului.  Astfel, APCSP a preluat funcții de control privind securitatea și sănătatea în muncă în unitățile de producere şi de prestări de servicii de la Inspectoratul  de Stat al Muncii; controlul serviciilor turistice de la Agenția Turismului și supravegherea și controlul de stat în domeniul jocurilor de noroc.

În acest context, Agenția urmează să își exercite funcțiile în domeniul supravegherii pieței privind produsele nealimentare şi conformității serviciilor, inclusiv turistice, de asemenea, privind protecția consumatorilor, siguranței ocupațională, supravegherea și controlul de stat al activităților în domeniul jocurilor de noroc, precum și în domeniul metrologic și respectării condițiilor de licențiere conform domeniului aferent.

În cadrul Agenției va funcționa un Consiliu de soluționare a disputelor, care va examina petițiile și cererile de contestare depuse de persoana supusă controlului.

Efectivul limită va cuprinde un număr de 67 unități de personal, care urmează să asigure exercitarea activităților necesare pentru realizarea funcțiilor stabilite de Regulamentul cu privire la organizarea și funcționarea Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței.  

 

 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor îşi schimbă denumirea în Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 1793207 |  ieri: 1837 |  azi: 1709 |  online: 35   actualizat la: 14.12.2018
Creat de Brand.md