vezi mai mult

Atenție la procedurile de înfrumusețare pe care le folosiți!
  
 
Consumatorii sunt informați despre importanța etichetei energetice a electrocasnicelor
  
 
Inspectorii APCSP s-au întrunit în cadrul unui atelier de lucru la Soroca și Florești
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Masă rotundă cu reprezentanții ANRE, S.A „Apă-Canal Chișinău” privind prestarea serviciilor publice de gospodărie comunală.

Masă rotundă cu reprezentanții ANRE, S.A „Apă-Canal Chișinău” privind prestarea serviciilor publice de gospodărie comunală.  

08.02.2018
  5356 Accesări  

Reieșind din reclamațiile parvenite în adresa Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP) privind prestarea serviciilor comunale la apă și energie termică, Agenția  a organizat o masă rotundă cu autoritățile responsabile de aceste domenii.

În cadrul evenimentului au fost puse în discuție următoarele aspecte menționate de consumatori în petiții, și anume:

1.      Cota parte a volumului neutilizat de apa potabilă și caldă menajeră facturată;

2.      Lipsa contractelor de prestări servicii comunale de către gestionarii fondului locativ;

3.      Modul de examinare a reclamațiilor, precum și readresării conform competențelor;

4.      Corectitudinea montării contoarelor de apă, necesitatea asigurării unor cerințe stabilite de către producător sau de Certificatul de aprobare de model ( în Descrierea de model) pentru fiecare tip de contor în parte.

Scopul mesei rotunde este consolidarea unei practici legale, corecte și uniforme de soluționare a reclamațiilor parvenite de la consumatori ce ține de serviciile publice de gospodărie comunală.

În acest sens, reiterăm că Agenţia pentru Protecția Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei este punct de contact naţional în coordonarea controlului respectării legislaţiei cu privire la protecţia consumatorilor și este foarte  deschisă pentru colaborarea cu autoritățile responsabile de prestarea serviciilor publice comunale.

 

 

 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Masă rotundă cu reprezentanții ANRE, S.A „Apă-Canal Chișinău” privind prestarea serviciilor publice de gospodărie comunală.
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 1799354 |  ieri: 1663 |  azi: 12 |  online: 12   actualizat la: 18.12.2018
Creat de Brand.md