vezi mai mult

„Ziua Ușilor Deschise” APCSP 2019
  
 
Ajută-l pe Moș Nicolae și Moș Crăciun să aleagă jucării sigure!
  
 
Fii vigilent la alegerea bradului artificial și a decorațiunilor pentru pomul de Crăciun!
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Drepturile consumatorilor în era digitală

Drepturile consumatorilor în era digitală  

16.03.2018
  1154 Accesări  

La data 15 martie, de Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor, Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței a organizat o masă rotundă cu genericul- „Drepturile consumatorilor în era digitală” la care au participat reprezentanții Firmelor de Exercițiu din întreaga țară.

Conceptul Firmei de Exercițiu vizează realizarea unor activități din cadrul unei întreprinderi reale în mod virtual. Prin intermediul Firmei de Exercițiu tinerii ajung în contact cu realitatea economică a partenerilor din țară și din străinătate.

În acest context, a fost supus dezbaterilor modul de protecție a drepturilor consumatorilor în mediul online. Astfel, în dependență de genul de activitate al Firmelor de Exercițiu, tinerii s-au expus asupra subiectului abordat atât din perspectiva unui antreprenor, cât și din perspectiva unui consumator.

Dinamizarea comerțului online generează indubitabil și anumite forme de încălcare a drepturilor consumatorilor, și având în vedere că tinerii reprezintă una din categoriile de populație mai vulnerabilă și în același timp cea mai receptivă la informare și educație, este extrem de importantă educarea tinerilor generații de consumatori.

De aceea, dreptul de a fi informat corect, complet și precis, de a avea acces la servicii și produse de calitate sunt drepturi fundamentale, garantate și apărate de Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței.

 
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Drepturile consumatorilor în era digitală
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2382050 |  ieri: 1418 |  azi: 1364 |  online: 26   actualizat la: 16.12.2019
Creat de Brand.md