vezi mai mult

„Ziua Ușilor Deschise” APCSP 2019
  
 
Ajută-l pe Moș Nicolae și Moș Crăciun să aleagă jucării sigure!
  
 
Fii vigilent la alegerea bradului artificial și a decorațiunilor pentru pomul de Crăciun!
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Vizită metodică la producătorul de zahăr "Domnița", Südzucker Moldova

Vizită metodică la producătorul de zahăr "Domnița", Südzucker Moldova  

18.04.2018
  821 Accesări  

 

Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, a efectuat o vizită metodică la producătorul de zahăr din sfeclă de pe teritoriul Republica Moldova, compania moldo-germană Südzucker Moldova.

Inspectorii Agenției au vizitat, de asemenea, și unitatea de producere a companiei din satul Alexăndreni, raionul Sîngerei. În timpul vizitei, au fost efectuate măsurări al produselor din zahar ambalate în ambalaje de 1 kg, 5 g ș.a.. Măsurările date, au fost efectuate conform prevederilor stabilite în Hotărârea Guvernului nr. 907 din 04.11.2014 pentru aprobarea Regulamentului general de metrologie legală referitor la preambalarea, în funcție de masă sau volum, a anumitor preambalate și a procedurii de metrologie legală PML 14-01:2016 ”Procedură de măsurare legală. Verificări prin măsurare și analiza statistică a loturilor preambalate”.

În urma măsurărilor efectuate la un lot anumit, toate unitățile prelevate au fost cântărite conform procedurii de control și s-au soldat cu rezultat pozitiv, astfel cantitatea nominală a acestora a fost corespunzătoare celei indicate pe ambalaj. 

Prevederile Hotărârii de Guvern, sus menționate, fac referință la cerinţele pe care trebuie să le satisfacă preambalatele ce conţin produse destinate vânzării în cantităţi nominale unitare constante, care sunt:

-         egale cu valorile prestabilite de către ambalator, exprimate în unităţi de masă sau de volum și cuprinse între 5 g şi 10 kg sau între 5 ml şi 10 l.

 

Preambalatul presupune produsul şi ambalajul individual în care acesta este preambalat. Un produs este preambalat atunci când este introdus într-un ambalaj de orice natură, în absenţa cumpărătorului, iar cantitatea de produs conţinută în ambalaj are o valoare prestabilită şi nu poate fi schimbată decât prin deschiderea sau modificarea perceptibilă 

Precizăm că, Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței este dispusă să efectueze instruiri importatorilor și producătorilor de produse preambalate cu privire la procedurile de control a produselor preambalate.

Pentru a obține mai multe informații, îndemnăm agenții economici de pe întreg teritoriul țării, să ne contacteze la numărul de telefon 022. 501-950.

 

 

 
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Vizită metodică la producătorul de zahăr "Domnița", Südzucker Moldova
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2382008 |  ieri: 1418 |  azi: 1324 |  online: 114   actualizat la: 16.12.2019
Creat de Brand.md