vezi mai mult

„Ziua Ușilor Deschise” APCSP 2019
  
 
Ajută-l pe Moș Nicolae și Moș Crăciun să aleagă jucării sigure!
  
 
Fii vigilent la alegerea bradului artificial și a decorațiunilor pentru pomul de Crăciun!
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » TABLOUL SĂPTĂMÂNAL AL RECLAMAȚIILOR

TABLOUL SĂPTĂMÂNAL AL RECLAMAȚIILOR  

24.04.2018
  590 Accesări  

Consumatorii sunt tot mai nemulțumiți de telefoanele mobile pe care le procură. În fiecare săptămână, în cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței parvine cel puțin o reclamație cu privire la defectarea telefoanelor în perioada termenului de garanție al produsului. Astfel, la sediul Agenției sunt soluționate petiții ce țin de procurarea telefoanelor cuprinse cu sume între 26 mii lei și 1 leu. Cea mai mică sumă, de1 leu, a fost restituită unui consumator care a procurat un dispozitiv la promoție. Chiar și în aceste condiții, consumatorul a solicitat contravaloarea produsului, ceea ce demonstrează capacitatea consumatorului  de a-și manifesta  drepturile.

Menționăm faptul că, în perioada 17-21 aprilie, în adresa Agenției au fost depuse 10 petiții referitor la neconformitatea telefoanelor mobile. În 7 dintre cazuri, consumatorii au întâmpinat probleme la utilizarea acestora după scurt timp de la procurare, în celelalte 3- consumatorii au reclamat calitatea serviciilor de reparație a telefoanelor.

Acest tip de reclamații este urmat de refuzul agentului economic de a prezenta Registrul de reclamații, consumatorii fiind deranjați de această problemă în 4 dintre cazuri;

O serie de alte plângeri s-au realizat în vederea procurării unui aragaz defect, aparat de cafea,  acumulator pentru automobil neconform, țiglă metalică necalitativă, dar și a prestării serviciului de agrement precum frecventarea unei piscine pentru copii, serviciului transport interurban sau a refuzului de a deservi consumatoarea în cadrul unei frizerii.

Precizăm că, Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței  a înregistrat pentru săptămâna precedentă un număr total de 31 de reclamații.

 

 

 

 

 

 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » TABLOUL SĂPTĂMÂNAL AL RECLAMAȚIILOR
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2381865 |  ieri: 1418 |  azi: 1192 |  online: 105   actualizat la: 16.12.2019
Creat de Brand.md