vezi mai mult

„Ziua Ușilor Deschise” APCSP 2019
  
 
Ajută-l pe Moș Nicolae și Moș Crăciun să aleagă jucării sigure!
  
 
Fii vigilent la alegerea bradului artificial și a decorațiunilor pentru pomul de Crăciun!
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Plăcuțe informative pentru consumatori în taximetre

Plăcuțe informative pentru consumatori în taximetre  

07.05.2018
  1444 Accesări  

Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, autoritatea abilitată cu funcții de protectie a drepturilor consumatorilor  lansează o nouă Campanie de informare. De aceasta dată, Agenția  s-a orientat către utilizatorii de servicii în regim taxi, care au depus mai multe petiții ce invocă calitatea necorespunzătoare a acestor servicii. În acest context, Campania cu genericul: “Cunoaște-ți drepturile de pasager al serviciilor taxi” vine să informeze consumatorii despre drepturile pe care le au atunci când aleg să folosească acest serviciu, educarea unui comportament responsabil al pasagerilor, precum și monitorizarea agenților economici de a respecta legislația în domeniu.

În acest sens, inspectorii Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței au amplasat un șir de plăcuțe informative pentru consumatori pe banchetele din spate ale taximetrelor, astfel încât această informație să fie vizibilă pentru pasageri.Plăcuța pentru consumatori conține cea mai importantă informație pe care aceștia trebuie să o cunoască  despre prestarea  acestui serviciu, și anume, marcarea tarifelor pe kilometru și pe oră amplasate pe portiera din față a automobilului, poziționarea pe mașină a lampei-taxi de culoare galbenă, conectată pe toată durata călătoriei, precum și SOLICITAREA bonului de casă de la șoferi, în mod obligatoriu tarifele de pe bon trebuie să coincidă cu tarifele de pe portieră.

Campania de informare privind drepturile consumatorilor de servicii în regim taxi se va demara până la sfârșitul lunii mai. Pe durata campaniei panourile informative vor fi obligatorii pentru 35 de agenți economici din țară, care desfășoară asemenea gen de activitate. În temeiul Codului Contravențional al R.M, agenții economici care nu se vor conforma să plaseze aceste plăcuțe pot fi sancţionați cu amenzi de la 120 la 180 de unităţi convenţionale aplicate persoanei juridice  şi persoanei cu funcţie de răspundere.

 

 
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Plăcuțe informative pentru consumatori în taximetre
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2381851 |  ieri: 1418 |  azi: 1178 |  online: 91   actualizat la: 16.12.2019
Creat de Brand.md