vezi mai mult

Rezultatele Concursului de desene "Protecția Consumatorilor în Culori".
  
 
Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieții, a participat la a XII-a ediție a conferinței Internaționale a IMM-urilor "Moldova Verde"
  
 
Reprezentații Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, au participat la workshop-ul „E-Turism și Protecția Consumatorilor"
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » APCSP poartă discuții cu ANTA și Î.S. „Gările și Stațiile Auto” privind protecția consumatorilor de servicii transport auto

APCSP poartă discuții cu ANTA și Î.S. „Gările și Stațiile Auto” privind protecția consumatorilor de servicii transport auto  

13.06.2018
  496 Accesări  

În scopul îmbunătățirii serviciului de transport pentru consumatori, astăzi, 13 iunie, Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței împreună cu Agenția Națională Transport Auto au participat în cadrul unei platforme de discuții cu Î.S. „Gările și Stațiile Auto"  prin care au identificat cele mai stringente probleme din acest domeniu, dar și stabilirea acțiunilor comune ce necesită a fi întreprinse pentru dezvoltarea calității serviciului de transport pentru pasageri. Aceasță acțiune face parte din Campania de infomare cu genericul: "Fii informat. Ai dreptul la servicii de transport auto corespunzător!"și are ca țintă monitorizarea modului de organizare a prestării serviciilor de călătorie a pasagerilor la gările și stațiile auto, atât din mun. Chișinău, cât și din raioanele republicii.

În cadrul discuțiilor au fost punctate următoarele aspecte: intensificarea măsurilor de combatere a transportului auto ilicit, ameliorarea situației în domeniul transportului rutier privind dotarea corespunzătoare a unităților de transport, nerespectarea în transportul rutier a condiţiilor stabilite în licenţă şi/sau în actele de autorizare a activităţii agentului transportator, ambarcarea pasagerilor din locuri neautorizate, utilizarea biletelor "scurte" (care nu corespund destinației finale a pasagerului) 

Întru asigurarea siguranței și confortul pasagerilor în cadrul serviciului de transport călători pentru toate cursele: urbane, suburbane, interurbane, cât și externe, Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței își propune operarea acțiunilor comune cu Agenția Națională Transport Auto, Serviciul Fiscal de Stat, întrucât, inspectorii Agenției au constatat la monitorizarea prestării acestui serviciu următoarele încălcări:

- majoritatea conducătorilor mijloacelor de transport arag pasagerii în mijlocul de transport fără biletele de călătorie necesară procurate din casele de bilete ale autogării;

- conducătorii mijloacelor de transport achită un număr insuficient de bilete casierilor pentru rutele destinate. Biletele de călătorie procurate nu le repartizează pasagerilor.

- documentele necesare pentru efectuarea călătoriei se eliberează formal, niciun reprezentant  al dispeceratului gării auto nu verifică numărul pasagerilor îmbarcați în mijlocul de transport conform borderoului de evidență a biletelor, starea sanitară a transportului etc.

Precizăm că, Campania de informare privind  prestarea serviciilor de transport auto pentru pasageri se va desfășura până pe 23 iunie.

 

 

 

 

 
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » APCSP poartă discuții cu ANTA și Î.S. „Gările și Stațiile Auto” privind protecția consumatorilor de servicii transport auto
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2359954 |  ieri: 1525 |  azi: 283 |  online: 15   actualizat la: 04.12.2019
Creat de Brand.md