vezi mai mult

„Ziua Ușilor Deschise” APCSP 2019
  
 
Ajută-l pe Moș Nicolae și Moș Crăciun să aleagă jucării sigure!
  
 
Fii vigilent la alegerea bradului artificial și a decorațiunilor pentru pomul de Crăciun!
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » TABLOUL SĂPTĂMÂNAL AL RECLAMAȚIILOR

TABLOUL SĂPTĂMÂNAL AL RECLAMAȚIILOR  

18.06.2018
  463 Accesări  

Cetățenii din Republica Moldova sunt tot mai interesați să-și apere drepturile în diverse cazuri. Recent, în adresa instituției a fost înregistrată o plângere pe motivul  plagierii unei pagini Web. Deși, fondatorul site-ului are dreptul de autor asupra sistemului informațional, acesta a declarat că există un sistem-clonă în care sunt preluate toate informațiile de pe pagină.

Inspectorilor Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, le-au fost repartizate spre examinare mai multe reclamații în vederea prestării necorespunzătoare a serviciilor turistice (hoteliere) în perioada vacanței (3 reclamații)

Consumatorii au depus plângeri și pentru întârzierea prelungită a zborului, aceștia cerându-și drepturile de a primi o compensație sau în funcție caz, o masă gratuită, cazare la hotel etc. Conform competențelor atribuite, petițiile vor fi readresate către Autoritatea Aeronautică Civilă din Moldova, pentru a satisfice revendicările consumatorilor păgubiți (2 reclamații)

Alte servicii care le-au dat bătăi de cap consumatorilor sunt prestarea serviciu roaming oferit de către un operator de telefonie mobilă și internet, serviciu de reparație a articolelor vestimentare, nerespectare termen de dare în exploatare a locuinței, nerespectarea normelor de construcție, termen expirat de executare mobilă, serviciu de înfrumusețare necorespuzător.

În privința produselor, cetățenii și-au cerut drepturile vis-à-vis de procurarea unui telefon mobil neconform, uși și ferestre necalitative,  ochelari de soare cu defect, dar și  boxe neconforme.

În perioada 11 -15 iunie, în cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței au fost înaintate 28 de reclamații.

 

 

 

 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » TABLOUL SĂPTĂMÂNAL AL RECLAMAȚIILOR
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2381862 |  ieri: 1418 |  azi: 1189 |  online: 102   actualizat la: 16.12.2019
Creat de Brand.md