vezi mai mult

„Ziua Ușilor Deschise” APCSP 2019
  
 
Ajută-l pe Moș Nicolae și Moș Crăciun să aleagă jucării sigure!
  
 
Fii vigilent la alegerea bradului artificial și a decorațiunilor pentru pomul de Crăciun!
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Directorul APCSP, Dl. Iurie Eremia, a participat în cadrul unei întrevederi cu ambasadoarea Italiei, Dna. Valeria Biagiotti

Directorul APCSP, Dl. Iurie Eremia, a participat în cadrul unei întrevederi cu ambasadoarea Italiei, Dna. Valeria Biagiotti  

22.06.2018
  686 Accesări  

Directorul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, Dl. Iurie Eremia, a participat astăzi, 22 iunie, în cadrul unei întrevederi la Ambasadei Italiei.

Combaterea produselor contrafăcute și proprietatea intelectuală au fost pe ordinea de zi în lista subiectelor discutate de către directorul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, Dl. Iurie Eremia și ambasadoarea Italiei la Chișinău, Dna. Valeria Biagiotti. Acestea, dar și alte subiecte au fost dezbătute în cadrul întrevederii.

La sediul ambasadei, oficialii au discutat  și despre cazul "Prosecco" și notificările ce se recepționează în ultima perioadă din statele Uniunii Europene cu privire la uzurparea indicațiilor geografice din UE de către unii producători de vinuri din Republica Moldova.

În acest sens, Dl. Iurie Eremia a menționat că nerespectarea dreptului de proprietate intelectuală constituie un temei de compromitere a R.M ca și partener de înceredere, de aceea eforturile noastre , ale tuturor, trebuie să fie orientate către calitatea produselor pentru consumatori și competitivitate , doar în acest mod nu vor mai fi repetate situații similare.

La rîndul său, Excelența Sa, Dna. Valeria Biagiotti, s-a declarat interesată de protejarea indicațiilor geografice pe teritoriul R.M  și deschisă  de a colabora cu reprezentanții Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, planificând o vizită în cadrul APCSP pentru documentare  în vederea direcțiilor de activitate ale Agenției.

În urma discuției s-a stabilit un parteneriat de colaborare prin punctarea acțiunilor de interes comun ce ține de instruirea și consultarea  consumatorilor din Republica Moldova.

În scopul dezvoltării domeniului protecției consumatorilor și preluarea bunelor practici în acest domeniu, s-a propus organizarea unei întâlniri cu autoritatea de protecție a consumatorilor din Italia prin stabilirea unor relații de colaborare durabile cu aceasta.

 

 

 

 

 
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Directorul APCSP, Dl. Iurie Eremia, a participat în cadrul unei întrevederi cu ambasadoarea Italiei, Dna. Valeria Biagiotti
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2381896 |  ieri: 1418 |  azi: 1221 |  online: 11   actualizat la: 16.12.2019
Creat de Brand.md