vezi mai mult

Rezultatele Concursului de desene "Protecția Consumatorilor în Culori".
  
 
Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieții, a participat la a XII-a ediție a conferinței Internaționale a IMM-urilor "Moldova Verde"
  
 
Reprezentații Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, au participat la workshop-ul „E-Turism și Protecția Consumatorilor"
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » SINTEZA SĂPTĂMÂNALĂ A RECLAMAȚIILOR

SINTEZA SĂPTĂMÂNALĂ A RECLAMAȚIILOR  

23.07.2018
  429 Accesări  

Recent, autoritatea abilitată ca punct de contact național în protecția consumatorilor, a înregistrat o serie de petiții ce au invocat utilizarea clauzelor abuzive în contractele de micro-finanțare și contractele de investiții. Astfel, 5 sesizări din cele expuse de către consumatori s-au raportat la utilizarea unor prevederi contractuale abuzive în contractele de împrumut și cele de investiții în imobile.

Totodată,  Agenția a înregistrat și plângeri ce invocă prestarea necalitativă a serviciilor funerare, agenții economici nerespectându-și obligațiile contractului  prin realizarea necorespunzătoare  a produselor sau nelivrarea lor în termenul stabilit.

În adresa Agenției au parvenit petiții ce au vizat utilizarea serviciilor de internet și telefonie mobilă, precum și o sesizare privind tarifarea serviciului  de telefonie fixă.

Privind achiziționarea produselor, cetățenii au întâmpinat probleme ulterior procurării unui cazan de gaz, defectării unei coloane de gaz, reparației mobilei, frigiderului, precum și reparației unui tractor.

Serviciile prestate necalitativ în defavoarea consumatorilor au vizat un serviciu de taxi, serviciu de turism, dar și serviciu necorespunzător avia, care conform competențelor a fost readresată către Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova.

Precizăm, că în perioada 16-20 iulie, Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței a înregistrat 27 de petiții.

 

 

 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » SINTEZA SĂPTĂMÂNALĂ A RECLAMAȚIILOR
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2359880 |  ieri: 1525 |  azi: 210 |  online: 36   actualizat la: 04.12.2019
Creat de Brand.md