vezi mai mult

Ajută-l pe Moș Nicolae și Moș Crăciun să aleagă jucării sigure!
  
 
Fii vigilent la alegerea bradului artificial și a decorațiunilor pentru pomul de Crăciun!
  
 
Alegeți instalații luminoase sigure pentru pomul de Crăciun!
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » SIGURANȚA OCUPAȚIONALĂ ÎN VIZORUL APCSP

SIGURANȚA OCUPAȚIONALĂ ÎN VIZORUL APCSP  

26.07.2018
  746 Accesări  

În temeiul prevederilor Hotărârii Guvernului nr.1089 din 18.12.2017 cu privire la organizarea și funcționarea Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP), reprezentanții APCSP monitorizează domeniul serviciilor (inclusiv turistice), metrologie, supravegherea și controlul de stat al activităților în domeniul jocurilor de noroc,  respectarea condiţiilor de licenţiere conform domeniului de competenţă, protecţia consumatorilor, precum și domeniul siguranței ocupaționale în cadrul raportului de muncă dintre angajator și angajat.

Întru consilierea angajaților și angajatorilor privind raportul de muncă încheiat între aceștia, prin minimizarea la maxim a accidentelor produse la locul de muncă, inspectorii realizează instruiri privind amplasarea și utilizarea corectă a instrumentelor în cadrul executării sarcinilor de muncă, oblligativitatea de a purta echipamente de protecție individuală ș.a.

În acest sens, inspectorii Agenției au efectuat vizite de consultanță în mai multe sate din raioanele Hâncești și  Leova. Pentru a spori gradul de pregătire al angajaților și angajatorilor în vederea exercitării sigure a atribuțiilor de muncă, au fost inspectate o serie de întreprinderi, precum: Piața mixtă din or. Hîncești, Piața din Leova, Fabrica de textile din Leova, centre de deservire tehnică, cooperative de consum, dar și magazine cu materiale de construcție. 

Vizitele de consultanță operate s-u încheiat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri, unde au fost abordate subiecte relevante privind evaluarea factorilor de risc de către angajatori în cadrul raportului de muncă, precum și cunoașterea de către angajați a muncii la care sunt expuși.

În timpul discuțiilor a fost accentuată necesitatea dezvoltării  unei  atitudini responsabile față de segmentul siguranței ocupaționale ca scop vital în prevenirea accidentelor de muncă și a îmbolnăvirilor profesionale.

 

 

 

 

 

 

 
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » SIGURANȚA OCUPAȚIONALĂ ÎN VIZORUL APCSP
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2373040 |  ieri: 2337 |  azi: 219 |  online: 36   actualizat la: 11.12.2019
Creat de Brand.md