vezi mai mult

Rezultatele Concursului de desene "Protecția Consumatorilor în Culori".
  
 
Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieții, a participat la a XII-a ediție a conferinței Internaționale a IMM-urilor "Moldova Verde"
  
 
Reprezentații Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, au participat la workshop-ul „E-Turism și Protecția Consumatorilor"
  
 
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Consilierea tinerilor consumatori în taberele de odihnă prin Campania: „Cunoașteți drepturile de mic, fii voinic"

Consilierea tinerilor consumatori în taberele de odihnă prin Campania: „Cunoașteți drepturile de mic, fii voinic"  

03.08.2018
  355 Accesări  

Reprezentanții Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței demarează o Campanie de informare în mai multe tabere de odihnă din țară. Campania de informare cu genericul:  „Cunoașteți drepturile de mic, fii voinic" este destinată copiilor și adolescenților întru cunoașterea drepturilor lor, în ceea ce privește achiziționarea ulterioară a produselor și beneficierea de servicii. Astfel, angajații APCSP merg în aceste instituții pentru a informa tinerii despre rolul important  pe care aceștia îl au în a-și cunoaște drepturile pentru a fi mai bine protejați.

În acest sens, au fost desfășurate vizite în cadrul taberelor de vară: "Floricica", tabăra Camping "Zâmbet", tabăra "La popas", precum și în cadrul taberei educative "Poienița veselă" din Dănceni. Tinerii au fost instruiți asupra modalităților de depunere a unei reclamații, modul de înlocuire a produselor de calitate corespunzătoare, lista bunurilor ce nu pot fi înlocuite, etc.

Ulterior, Campania de infomare pentru copii și adolescenți s-a extins prin trainiguri desfășurate în taberele din raioanele de nord țării. Astfel, inspectorii APCSP au informat copii din taberele de odihnă "Olimp" și "Romantica" din r-nul Fălești prin abordarea următoarelor subiecte: drepturile consumatorilor în cazul întâmpinării unei probleme privind produsul procurat de ei și părinții lor, riscurile shoppingului online și a bunurilor amanetate în cadrul lombardurilor, precum și  asigurarea asupra inofesivității produselor alimentare ce se intenționează a fi procurate.

Instruirea privind cunoașterea drepturilor consumatorilor s-a încheiat cu o sesiune de întrebări oferite de către adolescenți, la rândul lor, inspectorii APCSP au răspuns acestora în baza reglementărilor existente acestui privind protecția consumatorilor, precum și prin exemplificări privitor la petițiile depuse de către consumatori.

Totodată, și administratorii taberelor au fost familiarizaţi cu prevederile actelor normative şi legislative ce ţin de protecţia drepturilor consumatorilor.

Scopul acestor acțiuni este de a contribui la creșterea nivelului de informare al consumatorilor şi  prevenirea eventualelor încălcări din partea agenților economici prin informarea și consilierea în domeniul prevederilor legale și bunelor practici ce țin de acest domeniu. 

Precizăm că, Campania de informare destinată copiilor și adolescenților se va încheia în data de 12 august.

 

 

 

 
 
  Mărimea textului în document
Close
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Consilierea tinerilor consumatori în taberele de odihnă prin Campania: „Cunoașteți drepturile de mic, fii voinic"
Adresa: mun.Chișinău, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012. Tel. +373 22 501 980    Fax. +373 22 501 981
Total vizitatori: 2359898 |  ieri: 1525 |  azi: 228 |  online: 7   actualizat la: 04.12.2019
Creat de Brand.md